Toer de Geuze tijdens het eerste weekend van mei

Zes lambiekbrouwerijen(Boon, De Troch, Lindemans, Mort Subite, Timmermans), drie geuzestekerijen (De Oude Cam, Hanssens, Tilquin) en het bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg zetten hun deuren wagenwijd open ter gelegenheid van de Toer de Geuze 2019, of de openbrouwerijendagen van het Pajottenland en de Zennevallei. Brouwerij Oud Beersel op de Laarheidestraat in Beersel was er in het verleden telkens bij ter gelegenheid van de Toer de Geuze, uiteraard ook dit jaar op zaterdag 4 mei(van 11u tot 19u) en zondag 5 mei van 10u tot 17u. 

De vele bezoekers die hier de vorige jaren een kijkje kwamen nemen ter gelegenheid van de Toer de Geuze werden telkens in de beste omstandigheden ontvangen. De klassieke rondleidingen in de brouwerij, proevertjes, kennis maken met de traditionele lambiekbieren van Oud Beersel en de Bersalis speciaalbieren. Ook genieten van de gezelligheid op de parking – waar niemand dorstig vertrok en het varken aan ’t spit heerlijk smaakte-.

Bar, ijsjes, …

En dit jaar wordt er niet alleen in dezelfde richting verder gegaan, maar komt er nog heel wat bij. Op de parking tegenover de brouwerij komt er een kleine bar, is The Cacao Tree-een chocoladewinkel-ijszaak uit Sint-Genesius-Rode(de eigenaar woont hier in Beersel) – er met een stand, kunnen de allerjongsten terecht op een springkasteel en zich laten schminken en wordt er een ruimte voorzien waar de gezinnen even kunnen uitblazen.Er zal kunnen gedegusteerd en gedronken worden aan nog een bar in de winkel en het “bierhuis” dat nu gedeeltelijk zal ingeschakeld worden en volgend jaar na enkele aanpassingswerken definitief open gaat. Men zal er dan ook kunnen kennismaken met enkele streekgerechten.

KersenNieuw dit jaar is ook dat de “kriekerij” – waar een bijenkast werd geplaatst- zal kunnen bezocht worden. Op zaterdag kan men ook deelnemen aan een huifkartocht in een samenwerking met De Lambiek, Herisemmolen en Oud Beersel(zondag  geuzestekerij Hanssens). Dit jaar worden ook twee nieuwe bieren gelanceerd: Oude Geuze Vandervelden 137: Een uniek mengsel bestaande uitsluitend uit drie jaar oude Lambieken van drie foeders oorspronkelijk gebruikt voor de rijping van één van de Italiaanse topwijnen Brunello di Montalcino. De complexiteit van de bekomen lambieken resulteert in een zeer geraffineerde Oude Geuze. Een tweede is de Oude Geuze Barrel Selection Foeder 21: Gedurende een verlengde rijping van bijna vier jaar doorliep de lambiek van Foeder 21 een madeirisatie proces. Deze Lambiek werd gemengd met Lambieken van twee andere foeders van dezelfde oorsprong welke allen gebruikt werden voor witte wijn in het verleden. Dit creëert een unieke smaakervaring.

Lambieken


Tenslotte vindt er dit jaar een Exclusive Lambics Tasting plaats. Tijdens deze sessies worden er onder begeleiding 6 exclusieve lambieken geproefd, waaronder lambiek die gerijpt heeft op Porto, Madeira en Port Wood Whisky vaten. De tickets voor deelname aan deze exclusieve proeverij dienen wel op voorhand gereserveerd te worden.

Tekst: EditiePajot

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*