Toblerone verliest ‘zijn’ iconische Alpentop

Toblerone verliest het recht om de iconische Matterhorn-berg op zijn verpakking te gebruiken omdat het merk een deel van zijn productie naar Slowakije verplaatst. De beroemde berg prijkt al sinds 1970 op de Toblerone-verpakking.

Door de toenemende wereldwijde vraag verhuist het merk, dat in handen is van Mondelez, een deel van zijn productie van Zwitserland naar Slowakije. Deze verhuizing betekent dat Toblerone niet langer zal voldoen aan de strenge Zwitserse voorschriften inzake het gebruik van nationale symbolen bij de verkoop van zoetwaren. Het zal niet langer als product van Zwitserse makelij mogen worden aangeboden.

Bijgevolg zal een meer algemene berg de Matterhorn vervangen op de Toblerone-verpakking. Het merk zal ook een nieuw logo en een nieuwe verpakking introduceren, geïnspireerd op materiaal uit de archieven. De zet is niet populair.

Weerstand

Sommige consumenten houden niet van veranderingen aan de historische chocoladereep. Toblerone verbreedde eerder in 2016 de openingen tussen zijn beroemde driehoekige secties om de stijgende kosten van ingrediënten te compenseren. Dat stuitte tooen ook op kritiek. In 2018 keerde het merk terug naar de oorspronkelijke vorm, maar in verschillende maten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*