“Timmermans Guinness” Lambic & Stout bekroond en bejubeld op World Beer Challenge 2019

In het Portugese Estoril is de World Beer Challenge 2019 net afgelopen. In deze befaamde wedstrijd namen de beste bieren ter wereld – uit 31 deelnemende landen – het tegen elkaar op in 3 categorieën: fruitig, amberkleurig en traditioneel. De Belgische brouwerij John Martin, van de groep Anthony Martin, behaalde er over alle categorieën heen het beste resultaat met zijn “Timmermans Guinness” Lambic & Stout.

Willem Van Herreweghen, meester-brouwer van Timmermans en Peter Simpson de meester-brouwer van Guinness zijn heel fier met de gouden medaille op de World Beer Challenge.

Ook 7 andere bieren van de groep Anthony Martin vielen in de (zilveren) prijzen.

Een gouden medaille voor de “Timmermans Guinness” Lambic & Stout

In 2018 besloten Timmermans, de oudste nog actieve lambiekbrouwerij ter wereld uit Itterbeek, in het hart van het Pajottenland, en de iconische Ierse Stout Guinness om hun naam aan elkaar te verbinden en om 5 eeuwen geschiedenis en vakmanschap met elkaar te delen. Deze samenwerking leverde een uitzonderlijk bier op: de “Timmermans Guinness” Lambic & Stout!

Met dit resultaat uit deze Belgische-Ierse samenwerking behaalden ze de beste score op de World Beer Challenge met maar liefst 99/100.

De “Timmermans Guinness” Lambic & Stout biedt een verfijnd samenspel van de geroosterde gerst van de stout en de kersen van de Lambiek die het geheel een zure toets geven.

Deze limited edition was een groot succes en was al in enkele weken tijd uitverkocht. Timmermans en Guinness kondigen daarom nu al een nieuwe editie aan die gepland staat voor september dit jaar.

7 bieren, 7 zilveren medailles

Ook 7 andere bieren van de groep Anthony Martin vielen in de prijzen:

Martin´s Double IPA 55: 87/100          
Categorie: American-Style India Pale Ale

Waterloo Triple Hop: 83/100 points              
Categorie: Belgian-Style Blonde Ale

Timmermans Oude Gueuze: 82/100               
Categorie: Belgian-Style Gueuze Lambic

Timmermans Kriek Lambicus: 82/100           
Categorie: Belgian-Style Fruit Lambic

Timmermans Brewers Desire Bruin Lambic Barrel Aged: 82/100         
Categorie: Belgian-Style Lambic or Sour Ale

Gordon Xmas: 81/100          
Categorie: Scotch Ale

Timmermans Brewers Desire Bruin Wine Barrel Aged: 80/100             
Categorie: Wood- and Barrel-Aged Strong Beer

Anthony Martin, CEO van de groep: “Deze medailles zijn een mooie erkenning voor onze bieren en onze meester-brouwers, ware ambachtslieden die zich elke dag inzetten om kwaliteitsproducten aan te bieden. Wij willen ons vakmanschap blijven delen en blijven innoveren om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen, zonder daarbij onze bijzonderheden en stijl uit het oog te verliezen”.

18/07/2019, persinfo.org

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*