Tijdelijke werkloosheid coronavirus werd vrijdag jl. vereenvoudigd

De federale regering heeft vrijdag 20 maart besloten tot een aantal essentiële steunmaatregelen. De regering heeft de regeling voor tijdelijke werkloosheid van het coronavirus sterk vereenvoudigd.

Het belangrijkste op korte termijn is de versoepeling van de toepassing van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht, die nu mogelijk zal zijn voor alle gevallen van tijdelijke werkloosheid in verband met het coronavirus. Alle bestaande, lopende en nieuwe aanvragen vanaf 13 maart worden behandeld als tijdelijke werkloosheid of overmacht. De aanvraagprocedure wordt sterk vereenvoudigd dankzij één enkele aanvraag, die ook persoonsgegevens bevat en waarin de “corona” als enige reden wordt vermeld.

Extra uitkering

Alle werknemers krijgen een extra uitkering van 5,63 euro per dag bovenop de tijdelijke werkloosheidsuitkering, die door een eerdere maatregel al tot 70% is verhoogd. Deze vergoeding wordt betaald en gedragen door de RVA. De minister is vastbesloten ervoor te zorgen dat alle uitkeringen, evenals de aanvullende uitkering, in april worden uitbetaald. Voor degenen die dat niet doen, wordt een voorschot van 1450 EUR betaald.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*