Tiense Suikerraffinaderij ontvangt Voka-prijs voor duurzaam waterbeheer

Op de laatste van de vier nieuwjaarsrecepties georganiseerd door Voka Vlaams-Brabant werd de Gangmaker voor Hageland bekend gemaakt. De prijs gaat dit jaar onder meer naar de Tiense Suikerraffinaderij voor hun inspanningen op het gebied van duurzaam waterbeheer.

De Tiense Suikerraffinaderij produceert sinds 1836 suiker uit lokaal geteelde bieten. Volgens Jan Ingels, de directeur van de fabriek, gaan traditie en duurzame innovatie hand in hand.

“We bouwen momenteel een diffusietoren die 6.000 ton minder CO2 zal uitstoten en minder water zal gebruiken. Er zijn ook veel sociale initiatieven, zoals de recente innovatie om drinkwater uit suikerbieten te produceren.”

Volgens algemeen directeur Kris Claes waren inspanningen op het gebied van waterbeheer, maar ook de lokale verankering en sociale verbondenheid met de streek van groot belang. “Denk maar aan de Suikerrock, die dit jaar weer plaatsvindt op het Bietenplein.

Op 11 mei maakt de Tiense suikerraffinaderij samen met Scott Sportech Benelux, Brouwerij Lindemans en Ijsfabriek Strombeek kans op de grote Gangmakers-prijs van Voka Vlaams-Brabant

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*