Ter Beke: bedrijf met nieuwe naam ‘What’s Cooking?’en nieuwe strategie, meer veggie

Ter Beke, het Belgisch levensmiddelenbedrijf dat bekend staat om zijn charcuterie en Come a Casa-lasagne, verlegt zijn focus naar het aanbieden van meer vegetarische en plantaardige opties. Als onderdeel van deze strategie verandert het bedrijf zijn naam in “What’s Cooking?”.

Het bedrijf wil tegen 2030 minstens 15% van zijn verkoopvolume uit vegetarische of plantaardige producten halen, tegenover minder dan 5% nu. De CEO, Piet Sanders: “de consumptie van vers vlees daalt en staat vandaag onder druk.”

Overschakeling naar plantaardige producten

Ter Beke kondigde in 2021 de overname aan van zijn concurrenten Imperial en Stegeman. Deze overname – die nog niet is goedgekeurd door de Belgische en Nederlandse mededingingsautoriteiten – zal naar verwachting de verschuiving naar meer vegetarische en plantaardige producten verder versnellen. Imperial-Stegeman is immers zeer actief op het gebied van plantaardige alternatieven. Maar zelfs als de overname niet wordt goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, zal de onderneming haar nieuwe plannen voortzetten.

‘What’s Cooking? – het vraagteken in de nieuwe naam verwijst naar nieuwsgierigheid en ruimdenkendheid, aldus het bedrijf – het zet zich ook in voor meer duurzaamheid, bijvoorbeeld door het water- en plasticverbruik te verminderen. De groep wil tegen 2024 ook 100 procent groene stroom gebruiken en de voedselverspilling met een vijfde verminderen. Een groot deel van de nieuwe strategie is ook gericht op innovatie, onderzoek en ontwikkeling.

Ter Beke of beter What’s Cooking? heeft 12 fabrieken in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk en heeft meer dan 3.000 mensen in dienst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*