Takeaway neemt Duitse concurrent over

Het Nederlandse maaltijdbestelbedrijf Takeaway, in Nederland bekend van Thuisbezorgd.nl, koopt de Duitse activiteiten van zijn branchegenoot en concurrent Delivery Hero, maakten beide bedrijven vrijdag 21 december bekend. De aankoopprijs is €930 miljoen.

De overname betreft maaltijdbezorgdiensten Lieferheld, Pizza.de en Foodora. Die waren in de eerste negen maanden goed voor 23 miljoen bestellingen en een omzet van €76 miljoen. Takeaway’s Duitse merken kwamen in dezelfde periode ook uit op 23 miljoen bestellingen, met een omzet van €60 miljoen. Takeaway krijgt door de overname een sterkere positie op de Duitse markt, aldus topman Jitse Groen. ‘We kunnen klanten en restaurants een beter product bieden. Bovendien kunnen we op een aanzienlijk grotere schaal gaan werken, wat essentieel is voor de winstgevendheid.’ Groen ziet nog voldoende groeimogelijkheden in Duitsland.

Transactie deels in cash, deels aandelen Takeaway

Takeaway zal het bedrag voldoen voor circa €508 miljoen in contanten. €422 miljoen wordt gedaan met aandelen Takeaway, in totaal 9,5 miljoen stuks. Daarmee krijgt Delivery Hero een belang van circa 18 procent in Takeaway. Verder krijgt Delivery Hero het recht om een onafhankelijke commissaris te benoemen in de raad van commissarissen van Takeaway. Dat recht vervalt weer als het aandeel van Delivery Hero onder de 9,99 procent komt. Voor de overname heeft Takeaway een overbruggingskrediet van €680 miljoen verkregen. Daarnaast heeft het een overbruggingskrediet van €150 miljoen dat het had voor de financiering van de overname van 10bis geherfinancierd

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*