Swinkels kocht eind 2022 de 94 horecapanden van Jan Toye, ex-eigenaar van brouwerij Palm


De Nederlandse brouwerij Swinkels heeft 94 horecapanden in België gekocht van Jan Toye, de voormalige eigenaar van Brouwerij Palm. De aankoop omvat bekende zaken zoals De Herberg van Grimbergen, Palm Café in Londerzeel, Café Moustache in Roeselare en het Biermuseum in Brugge. Swinkels betaalt meer dan 40 miljoen euro voor de horecazaken.

In het voorjaar van 2016 verkocht Jan Toye een meerderheidsbelang van 60 procent in Brouwerij Palm aan de Nederlandse familiale brouwerij Swinkels. Begin 2021 werd ook de laatste 40 procent verkocht. De brouwerij uit Lieshout in Noord-Brabant bestaat 300 jaar en wordt geleid door de zevende generatie. De huidige CEO is Peer Swinkels.

Op de foto rechts: Peer Swinkels, CEO vvan Brouwerij Swinkels

Na de overname van Brouwerij Palm in 2016 heeft Swinkels nu twee brouwerijen in België, evenals een brouwerij in Nederland en een in Ethiopië. Jan Toye, de voormalige eigenaar van de horecapanden, bleef winst maken door het verhuren van de panden, waarvan sommige ook een nieuwe bestemming hebben gekregen als woning.

De overname van het horecavastgoed wordt nu gezien als een blijk van vertrouwen van de Nederlandse brouwerijfamilie in de Belgische markt en zal bijdragen aan de beschikbaarheid en omzet van Belgische bieren in de horecamarkt.

bron: Trends

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*