Swinkels brouwerij wil relatie met Russische brouwerijen verbreken

Swinkels Family Brewers, de moedermaatschappij van het biermerk Bavaria, wil de verkoop van haar bier in Rusland stopzetten en daarom haar licentieovereenkomst met Moscow Brewing Company beëindigen. Swinkels Family Brewers kondigt aan dat het met de Russen in onderhandeling is over beëindiging van het contract.

Grote brouwers zoals AB InBev, Heineken en Carlsberg hebben reeds aangekondigd dat zij de Russische markt zullen verlaten. Bij Swinkels is de situatie anders. De brouwerij heeft geen eigen fabriek in het land en heeft dus geen personeel. Een formele terugtrekking uit het land is dan ook geen probleem, zo bevestigt een woordvoerder van het bedrijf.

Bavaria

De overeenkomst met de Moscow Brewing Company gaf de Russische brouwerij het recht pils te produceren onder de naam Bavaria. Deze overeenkomst is tot dusver door Swinkels nagekomen, hetgeen tot kritiek op het bedrijf heeft geleid. Volgens critici moest de brouwerij harder werken om haar bier niet meer in Rusland te verkopen.

Na de Russische inval in Oekraïne heeft Swinkels de leveringen aan Rusland tot nader order stopgezet. Ook financiële transacties met het land zijn opgeschort.

Oekraïne

“Wij blijven ons schikken naar het sanctiebeleid van de Europese Unie en blijven de Oekraïense vluchtelingen en het Oekraïense volk steunen met diverse donaties. Wij hebben ook Oekraïense vluchtelingen banen in ons bedrijf kunnen aanbieden”, aldus Swinkels in een verklaring.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*