Suikergehalte in frisdranken zal tegen 2025 nog 7% lager moeten

De consumenten willen evenwichtige keuzes maken om gezond en duurzaam te kunnen eten. De frisdrankindustrie en de beleidsmakers zijn vastbesloten om in functie van dit doel, te beginnen met een vermindering van de toegevoegde suikers.

De Belgische industrie heeft de op Europees niveau aangegane verbintenissen volledig aanvaard. In het kader van het pact voor een evenwichtige voeding uit 2016, dat werd ondertekend door Fevia en de toenmalige minister van Volksgezondheid, Maggie De Block, hebben de frisdrankproducenten het suikergehalte tussen 2012 en 2020 met 20% verminderd.


Nog 7% minder suiker in frisdranken tegen 2025 in Europa, hopelijk 10%

De Belgische fabrikanten hebben zich nu verbonden tot een verdere vermindering met 7% tussen 2021 en 2025, in lijn met het engagement van UNESDA, de Europese frisdrankindustrie. De Belgische producenten die lid zijn van de VIWF, de Koninklijke Vereniging van de Frisdranken- en Waterindustrie, zullen in 2019-2021 zelfs 10% halen en daarmee de Europese doelstellingen overtreffen, als rekening wordt gehouden met hun inspanningen.

Bart Peeters, voorzitter van de VIWF: “Consumenten en beleidsmakers hechten waarde aan keuze en gezondheid. Als industrie reageren wij met kleinere verpakkingen, de invoering van nieuwe en innovatieve dranken met minder of geen suiker en de vermindering van toegevoegde suiker in dranken. De frisdrankenindustrie is er de afgelopen twee decennia beter in geslaagd dan enige andere levensmiddelenindustrie om haar producten om te vormen, en heeft sinds 2000 een gemiddelde calorieverlaging van tot 35% bereikt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*