Subsidie voor bezoekerscentrum bij Heulse Chocolaterie Vandenbulcke

De chocoladefabriek Vandenbulcke heeft goed nieuws gekregen van Demir. Het bedrijf uit Heule krijgt een subsidie van 576.000 euro. Het geld zal gebruikt worden om op de productiesite in Heule een belevingscentrum en een uniek chocoladeparcours aan te leggen. Uniek in ons land is dat Vandenbulcke hiermee de eerste chocolatier die zijn productie combineert met een bezoekerscentrum.

Het chocoladeparcours wil bezoekers een unieke ervaring bieden op de chocoladeproductiesite, hen informeren en inspireren. Zo speelt het Kortrijkse bedrijf een belangrijke rol in het doorgeven van de passie en kennis van chocolade.

“Bezoekers van over de hele wereld die Vlaanderen bezoeken zullen hier onze heerlijke chocolade kunnen proeven”, zegt Zuhal Demir, Vlaams minister van Toerisme. “Met deze belevingstocht laten we bezoekers ook kennismaken met de expertise van chocolatier Vandenbulcke en creëren we een totaalbeleving.”


Vanwaar dit intiatief?

In Vlaanderen, en bij uitbreiding België, is er nog geen chocoladefabriek die de productie combineert met een uniek bezoekerscentrum. Vlaanderen heeft in het buitenland een reputatie van culinaire kennis en expertise. Bij zijn eerste bezoek aan België zei president Obama: “Ik moet toegeven dat het gemakkelijk is om van een land te houden dat beroemd is om zijn chocolade en bier. Met andere woorden, de Belgische chocoladecultuur heeft natuurlijk een belangrijke plaats in onze internationale reputatie en ons cultureel erfgoed.

Belevingscentrum in Heule

Het internationale imago van Belgische chocolade is een belangrijke hefboom voor Vlaanderen om zich als culinaire bestemming te profileren. Ook voor Kortrijk moet het een belangrijke troef zijn. Chocolatier Vandenbulcke kijkt er zelf naar uit om bezoekers te verwelkomen in zijn belevingscentrum: “Het idee om ons bedrijf te combineren met een bezoekerscentrum en chocoladetrail – waar individuele bezoekers het prachtige verhaal achter onze chocolade kunnen ontdekken- rijpte al een tijdje”, zegt hij. “Het wordt een interactieve rondleiding voor jong en oud, met een uniek kijkje achter de schermen en diverse proefmogelijkheden. De opening van de chocoladetrail is gepland voor 2024.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*