Streekproductenlabel ‘Haspengouw: Smaak Begint Hier’ wil kwaliteit van Haspengouw in de kijker stellen

De provincie Limburg lanceerde op 1 december 2023 het label ‘Haspengouw: Smaak Begint Hier’ om de kwaliteit van Haspengouwse streekproducten te promoten. Dit initiatief, beheerd door het Centrum voor Innovatief Agrarisch Ondernemen, wil consumenten leiden naar hoogkwalitatieve lokale producten.

Foto: Gedeputeerde Inge Moors reikte het eerste label uit aan Luc Lavrijsen

Gedeputeerde Inge Moors reikte het eerste label uit aan Luc Lavrijsen, een witloof- en aspergeteler. Lavrijsen, die al 35 jaar actief is als aspergeteler en recentelijk grondwitloof begon te telen, ontving als eerste dit herkenbare labelbordje. Hoewel grondwitloof minder gebruikelijk is door de opkomst van hydroteelt, benadrukt Lavrijsen het verschil in smaak en kwaliteit.

Teelt van groenten

De groenteteelt in Vlaanderen neemt een kleine oppervlakte in, maar genereert een aanzienlijk deel van de waarde van de Vlaamse landbouwproductie. Hoewel de groenteteelt slechts vijf procent van de Vlaamse landbouwoppervlakte inneemt, realiseert deze sector ongeveer 13 procent van de waarde van de Vlaamse landbouwproductie. Limburg vertegenwoordigt 9,4% van dit teeltgebied, met ‘Grondwitloof Leeft’ als onderdeel van het nieuwe teeltseizoen. Oost-en West-Vlaanderen gaan hierin voorop.

Bron: VILT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*