Strategische veranderingen bij Vion, met oprichting van landenunits

Vion, een Nederlands-Duits voedingsmiddelenbedrijf, voert veranderingen door om zijn activiteiten af te stemmen op de marktontwikkelingen en zich voor te bereiden op zijn duurzame groeistrategie.

De eerste verandering betreft de oprichting van twee landeenheden, Duitsland en de Benelux, die toezicht houden op de inkoop van vee, activiteiten op locatie (slachten, versnijden, verwerken, verpakken) en de verkoop van vlees. Deze stap is bedoeld om de efficiëntie te verbeteren en de relaties tussen boeren en klanten op de thuismarkten te versterken.

Om deze veranderingen in goede banen te leiden, is er een nieuw Executive Committee gevormd onder leiding van CEO Ronald Lotgerink en CFO Tjarda Klimp. Het team bestaat uit Philippe Thomas voor Duitsland, Leon Cuypers voor de Benelux, Simon Morris voor Food Service (voor alle landen), Mattijn Bak als Chief Transformation Officer en Binne Visser als Chief Human Resources Officer. Freek van den Eijnden wordt verantwoordelijk voor de nieuwe Ingredients unit en zal ook de rol van Chief Science and Sustainability Officer (CSSO) op zich nemen.

Duurzaam

Door alle delen van het dier te valoriseren via de Ingredients unit, toont Vion zijn commitment aan verantwoorde productie en benadrukt het zijn strategische doel om het leidende duurzame vleesbedrijf in Europa te worden.

De huidige COO Beef, David De Camp, heeft besloten geen rol op zich te nemen in de nieuwe organisatie, maar zal tot eind september 2023 aanblijven als COO Beef en in deze periode strategische projecten ondersteunen.

Vierde kwartaal 2023

Vion is van mening dat deze strategische veranderingen duurzame groei zullen stimuleren, de ketenstrategie van het bedrijf zullen versnellen, innovatie zullen bevorderen en de positie als leider in de Europese voedingsmiddelenindustrie zullen versterken. De geplande veranderingen zijn onderwerp van overleg met de ondernemingsraden van de onderneming en zullen in de komende maanden verder worden uitgewerkt. Vion is van plan de veranderingen vanaf het vierde kwartaal van 2023 door te voeren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*