Straks label voor milieuvoetafdruk op Franse voeding?

Barbara Pompili, de nieuwe Franse minister voor de “ecologische transitie”, lanceert samen met haar collega’s van landbouw en financiën een studie over het labelen van de ecologische voetafdruk van voedsel. Het doel is de consument een idee te geven van de gevolgen van het voedsel op het milieu. Op die manier zou de consument een geïnformeerde keuze kunnen maken bij de aankoop van zijn voeding.

Dit volgt op een breed publiek debat dat in Frankrijk heeft plaatsgevonden (het “Verdrag inzake het klimaat voor de burger”).

Ecologische voetafdruk

De verschillende etiketteersystemen worden gedurende enkele maanden getest. De soorten etikettering zullen worden geëvalueerd op basis van hun doeltreffendheid bij het informeren van de consument: er zal rekening worden gehouden met de duidelijkheid, betrouwbaarheid en objectiviteit. Door de consument beter te informeren, hoopt de Franse regering dat het aanbod in de winkels ook duurzamer zal worden. Ook de lasten voor de bedrijven zullen worden onderzocht.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*