Straffe Hendrik wil lancering virtueel laten plaatsvinden


Jaarlijks lanceert Brouwerij De Halve Maan een speciale editie van haar StraffeHendrik Wild bier. Het is de klassieke tripel die een keer per jaar op een bijzondere manier wordt afgevuld met toevoeging van wilde “brettanomyces” gisten voor de nagisting op fles. Na een lange rijping ontwikkelen deze gisten een speciaal karakter in het bier, wat zorgt voor aparte fruitige aroma’s die harmoniëren met het rijke gebruik van aromatische hopvariëteiten.

Traditioneel wordt de Straffe Hendrik Wild in de lente gelanceerd. In april is er het bekende Zythos bierfestival, waarop het in primeur wordt voorgesteld aan de internationale bierliefhebbers. Helaas is dit festival, net zoals zoveel evenementen geannuleerd in 2020, en daarom wil de brouwerij op een alternatieve manier de mogelijkheid geven aan de bierliefhebbers om het bier te ontdekken. Ze organiseert hiervoor de eerste virtuele bierlancering in België. Dit zal doorgaan op een Live evenement via de Facebook pagina van Straffe Hendrik op maandagavond 11 mei om 18 uur Belgische tijd.

Virueel event


Tijdens dit speciale evenement zullen bierliefhebbers en bekende bier specialisten de nieuwste editie van de Straffe Hendrik Wild 2020 samen proeven en becommentariëren. Het is een unieke gelegenheid om met het brede publiek en gezamenlijk te kunnen klinken op het nieuwe bier. Zeker in de tijden van lockdown hebben mensen behoefte om te connecteren. Bier is een sociaal medium en brengt mensen samen: ook op een digitale manier. Bij gebrek aan een gezellig café kan de gemoedelijkheid van dit nieuwe evenement meteen veel mensen inspireren. Mensen zullen dus “vanuit hun kot” kunnen deelnemen aan dit speciale evenement, maar er worden ook talrijke deelnemers uit het buitenland verwacht. Straffe Hendrik Wild wordt immers ook gesmaakt in meerdere landen over de verschillende continenten in de wereld.

Sedert 23 april beschikbaar


Vanaf 23 april 2020 is de nieuwste editie van de Straffe Hendrik Wild 2020 beschikbaar in de drankenhandel, supermarkt en online via www.straffehendrik.be. Mensen kunnen het bier tijdig bestellen zodat ze met het bier in aanslag kunnen deelnemen aan de virtuele bierlancering op 11 mei.

Langer bewaren


In tegenstelling tot de meeste bieren en tripels kan de Straffe Hendrik Wild dus langer bewaard worden, en krijgt deze speciale afvulling een jaartal. Bierliefhebbers verzamelen door de jaren heen verschillende jaargangen van het unieke bier, om aan de hand van verticale proeverijen de jaartallen en de veroudering te degusteren. Het is een unieke manier om deze exclusieve bieren te proeven, en te vergelijken met de klassieke variant van de Straffe Hendrik Tripel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*