Sterkstokers in een nieuw gebouw in Brecht

Sterkstokers, de traditionele stokerij, van Thomas Thomas Cuyvers en Karin Van Looveren, verhuisde van Hoogstraten naar Sint-Lenaarts (Brecht), waar ze een nieuw gebouw aan het kanaal betrokken. Daardoor hebben ze voortaan voor grotere proeverijen. Ook hun producieproces wordt geoptimaliseerd.

De distilleerderij bestaat nog maar vier jaar. Voorheen werkte Thomas als importateur van bakkerijgrondstoffen. En die vier jaar bleken succesvol, want opnieuw werd er groei opgetekend ondanks de sluiting van de horeca.

Sterkstokers verkoopt een aantal van zijn gins, elixers, vermouths en rums onder zijn eigen naam in Delhaize en Carrefour, maar het bdrijf werkt vooral onder “private label”. “Bedrijven en operatoren in de horeca kunnen via Sterkstokers hun drankeneen eigen toets geven, zodat ze iets anders kunnen aanbieden aan hun klanten of personeel”, zegt Cuyvers.

Corona

Dat 2020 het vierde jaar van de groei zal zijn, was niet vanzelfsprekend. Natuurlijk is de horecasector hard getroffen. Tijdens de aanvankelijke lockdown hebben alle bedrijven uit de hoeca hun bestellingen geannuleerd. De omzet in de horeca daalde tot nul. In de zomer hebben de horecabedrijven waarmee we samenwerken de verloren gegane omzet teruggewonnen”, legt Cuyvers uit. Anderzijds steef de omzet in de retail dan weer licht.

Sterkstokers in een nieuw gebouw in Brecht

Maar we hebben ook hard gewerkt. Zo werden er ook niet langer proeverijen gehouden. We zijn dan maar degustatiepakkets gaan opsturen naar de bedrijven. En met succes, want de omzet inzake de relatiegeschenken steeg met 30%. Bij het begin leverden we ook alcocholgel, die we distilleeerden uit onze eigen alcohol en restalcohol van AB INBEV.

In 2021 weer proeverijen

In het nieuwe gebouw van Sterkstokers zullen grote groepen voor proeverijen kunnen uitgenodigd worden. Er is heel wat ruimte, apart van de werkplaats. De productieafdeling is er ook erg op vooruitgegaan. “Met 1.200 vierkante meter is de nieuwe distilleerderij drie keer zo groot als die in Hoogstraten en beter afgestemd op onze behoeften. Het is ook aangepast aan de hoogste productienormen. Er is bijvoorbeeld een apart afvalwatersysteem en een grote opslagcapaciteit voor de draft.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*