Stem nu voor de beste kandidaat van de European Carton Excellence Award (kartonverpakking) en de jeugdinzendingen

Pro Carton, de Europese vereniging van kartonfabrikanten, roept het publiek op te stemmen en mee te werken aan de selectie van de winnaars van de European Carton Excellence Award (ECEA) 2022 en de Pro Carton Young Designers Award (PCYDA). Het publiek kan nu stemmen op deze link. De prijs is de belangrijkste wedstrijd op het gebied van duurzaam verpakkingsontwerp in Europa en vormt een erkenning van het creatieve werk en de industriële expertise van kartonfabrikanten en converters.

WestRock won vorig jaar de publieksprijs met zijn reusachtige, buisvormige Hexatube Smarties-pakket. Het ontwerp is volledig gemaakt van karton en vervangt de plastic dop en krimpfolie van de oude Smarties-verpakking om het milieu meer dan 100 ton plastic per jaar te besparen. Dit is een van de meest uitdagende verpakkingen voor WestRock om te produceren vanwege de hoge snij- en vouwnauwkeurigheid die nodig is om ervoor te zorgen dat het product consequent op hoge snelheid in de fabriek kan worden afgevuld en dat de tamper evident-functie (originaliteitssluiting als veiligheidskenmerk) niet wordt aangetast.

Beeld van de website met voorstelling van de 24 kadidaten

De inzendingen die dit jaar voor de publieksprijs zijn geselecteerd, vertegenwoordigen het beste van de Europese vouwkartonnagesector. De lijst omvat 24 oplossingen die een breed scala van toepassingen bestrijken. De jury was verbaasd over de kwaliteit en functionaliteit van de inzendingen van dit jaar van enkele van de meest herkenbare vouwkartonfabrikanten, converters en ontwerpers uit de sector. De finalisten trokken niet alleen de aandacht van de jury met hun innovatieve aanpak van verpakkingsontwerp, maar ook met hun vermogen om de consument te doordringen van het belang van milieuvriendelijke en duurzame verpakkingsconcepten.

AB Inbev: een van de kandidaten

Jeugd: selecteer een jonge ontwerper

Er kan ook gestemd worden voor Europa’s belangrijkste jaarlijkse wedstrijd voor jong packaging design talent, de Pro Carton Young Designers Award (PCYDA), die studenten uitnodigt om creatieve kartonconcepten te ontwerpen en te creëren in vier categorieën: Voeding & Drank, Alle Andere Categorieën, Creatieve Kartonnen Ideeën en Duurzaamheid.

De PCYDA brak dit jaar zijn record voor 2021 met meer dan 830 inzendingen van meer dan 100 universiteiten en hogescholen uit heel Europa. De juryleden waren zeer onder de indruk van de creativiteit en innovatie van de inzenders, evenals van de professionele presentatie van de video’s die bij elk ontwerp werden ingediend. Het publiek kan nu zijn winnaar kiezen uit de 25 topontwerpen die hier op de Pro carton website worden gepresenteerd.

Nog tot 26 augustus

De stemming voor de European Carton Excellence Award en de Pro Carton Young Designers Award is nu geopend op de website van Pro Carton. Voor beide prijzen kan het publiek per inzending één keer stemmen, met drie beschikbare stemmen in totaal. Stemmen kan tot vrijdag 26 augustus. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een prijsuitreikingsgala op 15 september in Krakau, Polen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*