Stella Artois palmde Muntplein te Brussel in met Street Art

Stella Artois trapt eop 8 mei de heropening van de horeca af met een opvallend, uniek street art kunstwerk en een covid-proof publieksevent op het Muntplein in Brussels. Met deze stunt vierde Anheuser-Busch InBev, en het Brusselse stadsbestuur het openen van de cafés en restaurants . tegelijk was het een moment om de mensen te sensibiliseren om deze herpening op een veilige manier te doen.

De opbrengst van dit initiatief gaat naar Fédération Horeca Bruxelles / Brussel. In de tekening van de street art zitten verschillende cirkels verwerkt waarin mensen veilig kunnen samenkomen. Van 8 tot en met 16 mei was iedereen welkom op het Muntplein om veilig van een Stella Artois te genieten in een artistieke bubbel die fysieke afstand wat mooier maakt. De installatie met als titel ‘Together Apart’ transformeert het iconische Muntplein in Brussel in een gigantisch kunstwerk. De artistieke stunt kaderde in de nieuwe Stella Artois herlanceringscampagne “The Life Artois” en is volledig gericht op het opnieuw samenbrengen van mensen om te genieten van het goede leven, maar dan wel op een veilige manier.

Street Art

De street art installatie werd uitgevoerd door het Brusselse collectief Farm Prod in samenwerking met studenten van LUCA School of Arts op die op die manier het belang van kunst in het straatbeeld in de verf zetten na een lange periode van culturele stilte. Philippe Close (PS), burgemeester Brussel: “De heropening van de terrassen is uiteraard een belangrijke stap in het versoepelingsproces van de Stad Brussel. De horecasector kan eindelijk heropleven en onze hoofdstad stap voor stap nieuw leven inblazen. Samen met mijn collega Fabian Maingain, de schepen van Economische Zaken, stellen wij alles in het werk om ervoor te zorgen dat deze heropening onder de best mogelijke omstandigheden en met inachtneming van de huidige maatregelen gebeurt. Ik ben blij met dit positieve initiatief van Stella Artois om de sector te steunen door de heropening een kleurrijke start te geven met deze artistieke installatie in het stadscentrum.”

Betere tijden

Pieter Anciaux, horecadirecteur AB InBev stelde het volgende: “Het zijn zeer uitdagende tijden voor iedereen, waarin we veel sociale contacten en kostbare momenten met onze geliefden missen. Ook de horeca, de toeleveranciers en de brouwerijen staan onder enorme druk. Maar de heropening van de terrassen biedt opnieuw een vooruitzicht op betere tijden. En dat positieve perspectief willen we bij AB InBev en Stella Artois in het bijzonder nog versterken met dit unieke publieksevenement waarvan we de opbrengsten schenken aan Horeca Brussel. Dit is een eerste stap, en we hopen op een veilige volledige heropening in juni.

UVC

”Fabian Hermans, penningmeester Horeca Brussel: “We zijn zeer blij met dit feestelijk initiatief van Stella Artois. Het is een mooie steunbetuiging voor de horecasector in Brussel en bij uitbreiding heel ons land. De opbrengst die AB InBev ons schenkt gaan we investeren in een testproject om een aantal Brusselse etablissementen te voorzien van een luchtsterilisatiesysteem door UVC dat de ruimtes corona-proof maakt. Zo kunnen we de consumenten nog veiliger ontvangen de komende maanden.”

Studio Number one

De ontwerpen zijn gemaakt door het wereldberoemde creatieve team van Studio Number One, opgericht door de toonaangevende kunstenaar Shepard Fairey, vooral bekend van de Barack Obama ‘Hope’-poster en de Andre the Giant OBEY-ontwerpen. Het werk van de studio kenmerkt zich door de uitgesproken grafische stijl en het gebruik van sterke kleurcomposities.

De installatie was toegankelijk voor het grote publiek van zaterdag 8 tot en met zondag 16 mei.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*