Steeds meer plantaardige ingrediënten

Lithos Ingredients blijft innoveren en mag zich sinds kort trots de officiële distributiepartner van Covico noemen, producent van een schat aan ingrediënten van de kokospalm. Hiermee heeft Lithos het pakket aan plantaardige ingrediënten opnieuw verder uitgebreid.
Unieke technologie

Covico, acronym voor “Coconut Visionary Company”, is jaren geleden opgericht door drie vrienden die de schatten van de kokospalm graag wilden delen. Hoewel kokosnootingrediënten al aardig ingeburgerd zijn, geven de Covico-ingrediënten toch nog net even wat extra’s. Zij zijn namelijk alle via een verfijnd evaporatieproces proces vanuit vloeistoffen omgezet in stabiele, hoogwaardige poeders met behoud van de vitale nutriënten uit kokoswater. Hierdoor waren zij de eersten die een kokoswater-in-poedervorm konden produceren en hebben vervolgens ook de geëvaporeerde versies van kokosnootmelk en kokosnootnectar aan hun portfolio toegevoegd.

Deze geëvaporeerde kokosnoteningrediënten bieden logistieke voordelen, microbiologische voordelen, zijn van consistente kwaliteit en zijn uitstekend wateroplosbaar.

Locale verantwoordelijkheid


Covico heeft exclusieve relaties met boeren in India, Indonesië en de Filipijnen en het is hun missie om te zorgen dat ook de boeren, hun families en dorpen delen in de wereldwijde groei. Zo zijn er socio-economische programma’s in het leven geroepen en krijgen de boeren een meer dan eerlijke prijzen voor hun producten.

Portfolio van geëvaporeerd kokosnootwater, kokosnootnectar en kokosnootmelk


Het geëvaporeerde kokosnootwater wordt gemaakt van het heldere water binnenin jonge, groene kokosnoten. Het is uitstekend geschikt voor instant kokosnootwater, RTD-kokosnootwater of kokosnootwaters met een smaakje (aanbevolen startdosering: 30 gr per 500 ml).
Voor sportdranken is een speciale kwaliteit kokosnootwater met een hoog kalium-gehalte beschikbaar (60 mg/g), die wat zout smaakt (door de aanwezige electrolyten). De aanbevolen startdosering hiervoor is 20 gr per 500 ml.

De geëvaporeerde kokosnoot melk/cream poeder wordt gemaakt uit het vruchtvlees van de volwassen kokosnoot. Het bevat 26% vet en 15% Medium Chain Triglycerides (MCT) en wordt vooral aanbevolen voor “better-for-you” producten en non-dairy creamer, maar zeker ook als melkvervanger in tal van producten zoals eiwitpoeders, desserts, cake, koek. Het is vegan, lactosevrij, soyavrij en glutenvrij. Als laatste is er ook nog het geëvaporeerde kokosnoot nectar, afkomstig uit de takken van de kokospalm: een 1:1 suikervervanger met een glycaemische index van slechts 35 en een consistente smaak.

Vrijwel alle ingrediënten zijn zowel in een conventionele kwaliteit en in biologische kwaliteit beschikbaar.

Lithos Ingredients is een gespecialiseerde distributiefirma die exclusieve partnerschappen heeft voor unieke ingrediënten zoals Veri-te™ resveratrol, CurQfen® curcumine, calcium carbonaat, magnesium carbonaat., saffraanextract affron®, marine magnesium Aquamin®, lithothamnium calcareum Aquamin®, native collagen II b-2Cool®, jointhealth extract Mobilee®, dubbelgecoate probiotica LAB2PRO™ ,aged black garlic ABG10+®, ontkiemde soya YASO®, MitoActive®, blauwe bosbes 3DX-Bilberry™, L-Theanine, voedingsvezels psyllium husk en Sunfiber®, olijfbladextract, Sucrosomial®nutrients, groene thee extracten Sunphenon®, Ber-ryShield™Tart Cherry, etc. (www.lithosingredients.nl).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*