Staking beëindigd bij melkproducent Milcobel in Schoten

De staking in Schoten bij Milcobel is voorbij. Na lange onderhandelingen werd een akkoord bereikt over de bijkomende vergoeding die de werknemers zullen ontvangen bovenop de wettelijke ontslagvergoeding. Het bedrijf zal over een paar maanden de deuren sluiten.

Afgelopen donderdag brak er een staking uit in de Milcobel-melkerij in Schoten (voorheen Inza). Enkele weken geleden kondigde de directie de sluiting van het terrein aan, waardoor 167 mensen hun baan zouden verliezen.

Het voorstel van de directie voor een ontslagpremie was te weinig voor de werknemers die vervolgens de site volledig afsloten. Bijna een week later werd er een akkoord bereikt.

Anciënniteit

“Milcobel berekende een bedrag per jaar anciënniteit, en dit voorstel werd door 72% aanvaard”, zegt Yvan De Jonge van de socialistische vakbond. “Werknemers die al jaren voor Milcobel werken, hebben een groter stuk van de taart. Daarom beëindigen we de staking.

Als gevolg van de staking bleef er 300 ton melk in de silo’s liggen. Deze melk wordt nu verwerkt tot veevoer, maar de opbrengst is lager.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*