Stadsbrouwerij brouwt opnieuw Winterkoninck

Sedert de start van het winteruur – afgelopen zondag – kan er opnieuw geproefd worden van een nieuwe batch Winterkoninck. Het bier is enkel tijdens de wintermaanden beschikbaar op de brouwerij en zolang de voorraad strekt.

Sedert 25 oktober stroomt de Winterkoninck uit de tap bij de Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck. Niet in de bar, want die blijft omwille van de verstrengde maatregelen even dicht. Wél in de Shop aan de brouwerij, waar je gevulde crowlers kan kopen zodat je thuis kan genieten van een heerlijk vers getapt Antwerps bier.

Bolleke als inspiratie

Winterkoninck is geïnspireerd op het populaire Bolleke, maar de brouwmeesters gebruiken meer speciale mouten. Vandaar de donkere kleur. Het bier heeft de perfecte balans tussen zoet, bitter en geroosterd (van de donkere mout). Het winterse bier blijft beschikbaar tot de voorraad strekt. Je vindt het bier exclusief op de brouwerij, waar je het bier – net als alle andere De Koninckbieren trouwens – in een crowler (1 liter blik) mee naar huis kan meenemen. Combineer het ophalen van je crowler meteen met een brouwerijbezoek, want beerlovers, De Koninck fans of dagjestoeristen kunnen steeds de Stadsbrouwerij bezoeken tijdens een interactieve tour. Je reserveert best op voorhand je ticket en een tijdslot.

Tasting Notes
Alcohol: 6.8 %
Bitterheid: 21 EBU
Stijl: Winterbier
Aroma: Perfecte balans tussen zoet, bitter en geroosterde aroma’s van de donkere mout
Hop: Saaz-Saaz
Looks: Diep amberkleurig en licht troebel met een crèmekleurige schuimkraag

Lees meer

Of ook

Bron: ATV

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*