Stadsbrouwer gezocht voor hop- en biercentrum Poperinge

Poperinge wil hop en bier promoten als toeristische attractie. Het bestaande hopmuseum zal zo worden omgevormd tot een echt hop- en biercentrum. “De integratie van een stadsbrouwerij in het Hopmuseum is een van de belangrijkste maatregelen om deze doelstellingen te bereiken”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). Een stadsbrouwerij heeft een brouwerij nodig en dat is waar de stad naar op zoek is.

Hopmuseum

“We willen het biertoerisme een nieuwe impuls geven.” De renovatie van de hele site van het Hopmuseum is een belangrijk actiepunt voor de stad, zegt toerisme-raadslid Klaas Verbeke (CD&V).

Schepen Klaas Verbeke

“De locatie van het Hopmuseum omvat het stadsschaal – café en zaal Den Aria – het oude VDAB-gebouw en het Hopmuseum zelf, alsook de aan te kopen grond achter het museum (een deel van het slachthuisterrein). Tegelijk tonen beide plannen aan dat de stad hop en bier verder op de toeristische kaart wil zetten, en dat het huidige Hopmuseum het verdient om omgevormd te worden tot een echt hop- en biercentrum. “Vanuit dit oogpunt is de integratie van een stadsbrouwerij op de site van het Hopmuseum een van de belangrijkste maatregelen om deze doelstellingen te bereiken”, voegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) eraan toe.

Stadsbrouwerij gezocht

Hop

Op 31 mei zal de stad een openbare aanbesteding uitschrijven voor kandidaten die geïnteresseerd zijn in de exploitatie van een stadsbrouwerij op de herontwikkelde locatie. “Deze brouwerij zal bier brouwen met hop uit Poperinge en streekbieren en -gerechten serveren aan bezoekers (van het museum) en publiek, zowel in de brouwerij zelf als op het ruime terras ernaast”, legt schepen Verbeke uit. “De openbare aanbesteding is gericht op aanvragers met een vergunning die een bedrijf runnen of kunnen aantonen dat zij in de nabije toekomst een dergelijk bedrijf zullen uitbaten en verschillende bieren met Poperingse hop kunnen produceren op de terreinen van het Hopmuseum/Biercentrum”.

Meer informatie over de zoektocht naar een brouwerij die eigendom is van de stad en de voorwaarden van de concessieovereenkomst zullen begin juni op de website van de stad beschikbaar zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*