Spirulina-blokjes van Algory kunnen tal van producten in de voedingswereld verbeteren

Het bedrijf Algory is erin geslaagd om een een smaak- en geurloze vorm van spirulina te ontwikkelen voor menselijke consumptie. Deze spirulinablokjes kunnen worden gebruikt als een veelzijdig en voedzaam ingrediënt in verschillende voedingsmiddelen en dranken, zoals smoothies, limonades en veganistische burgers.

Spirulina is een microalg die beschouwd wordt als de meest complete en compacte voedingsbron ter wereld. Adriaan Goedseels en zijn partner Lukas Vermeulen hebben het bedrijf Alglory opgericht om deze nieuwe vorm van spirulina op de markt te brengen. Spirulina zit boordevol vitaminen, mineralen, eiwitten en antioxidanten, waardoor het zeer voedzaam is. Echter, de onaangename smaak en geur in de huidige poedervorm of tabletten hebben de consumptie ervan belemmerd.

Het lukte Algory om smaak- en geurloze spirulina blokjes te maken, die kunnen worden gebruikt als een veelzijdig en voedzaam ingrediënt in verschillende voedingsmiddelen en dranken, zoals smoothies, limonades en veganistische burgers.

De blokjes worden bereid van pure, onbewerkte spirulina, die direct na de lokale teelt wordt ingevroren om alle voedingsstoffen optimaal te behouden. Alglory test momenteel verschillende toepassingen voor de spirulina blokjes en ze geloven dat het potentieel voor dit product enorm is, met als doel een globale impact te maken in de wereld van voeding.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*