Spadel investeert in start-up waardoor klant niet langer met bakken moet slepen

Spadel Group is aandeelhouder geworden van Contaynor, een Belgische start-up die gespecialiseerd is in de milieuvriendelijke levering van dranken aan huis.

Het bedrijf wordt geleid door drie jonge ondernemers en is actief in meer dan vijftig gemeenten rond Brussel en Leuven. Gebruikers kunnen er online drank bestellen die vervolgens thuis wordt geleverd met 100 % elektrische bestelwagens. Sinds zijn lancering heeft Contaynor een veelbelovende start gekend. De start-up wil tegen eind 2022 ook andere grote Belgische steden bestrijken. Deze participatie in Contaynor is de eerste investering van The Source, het nieuwe risicokapitaalfonds van Spadel Group, dat als doel heeft aandelen te kopen in innovatieve en duurzame bedrijven.

Contaynor Andreas

Drie jonge ondernemers, Andreas Van Assche, Pieter-Jan Wouters en Konstantin Richter, merkten op dat mensen niet graag kratten aanslepen en besloten er enkele maanden geleden iets aan te doen door een website te lanceren waar consumenten online drank kunnen bestellen en laten leveren met 100 % elektrische bestelwagens. Met deze service hoef je je lege flessen niet zelf terug te brengen naar de winkel, want de bezorger haalt ze op.

De bezorgdienst van Contaynor gaat duidelijk met de tijd mee, want hij combineert gebruiksgemak met duurzaamheid en biedt zowel traditionele dranken als lokale of biologische dranken aan. Vanaf het begin behoorden de producten van Spadel, met name de glazen flessen SPA natuurlijk mineraalwater, tot de populairste dranken bij de klanten van Contaynor. Hierdoor werd de directie van Spadel zich al heel snel bewust van het enorme potentieel van deze nieuwe dienst.


Andere investeringen zullen volgen

De overname van de aandelen van Contaynor is de eerste investering van The Source, het nieuwe risicokapitaalfonds dat door Spadel werd gelanceerd. Het doel van dit fonds is om minderheidsbelangen te verwerven in veelbelovende start-ups in de dranken- en hydratatiesector om hen te helpen groeien, dankzij een ondersteuning die niet alleen financieel is, maar ook strategisch. Naast het financiële aspect is het idee achter dit fonds om innovatie, creativiteit en ondernemerschap binnen Spadel Group aan te moedigen. In eerste instantie zal The Source een totaalbedrag van 10 miljoen euro beschikbaar hebben, waarmee het hoopt te investeren in verschillende soorten bedrijven: dranken natuurlijk, maar ook duurzame verpakkingen, digitaal, hydratatieoplossingen, recycling en alles wat de klantervaring kan verbeteren, zoals het geval is voor Contaynor. “Er zullen zeker nog andere overnames van participaties volgen die in de komende maanden zullen worden afgerond”, bevestigt Franck Lecomte. “Innovatie heeft altijd centraal gestaan in de strategie van Spadel. Met The Source willen we verder gaan door relaties op te bouwen met bedrijven die een impact kunnen hebben op ons economisch model. De recente Covid-crisis heeft ons laten zien dat de behoeften van consumenten heel snel kunnen veranderen. Het is dus van essentieel belang dat wij ons snel kunnen aanpassen en daarom houden wij alle innoverende initiatieven van ondernemers in het oog. Dat is precies wat er gebeurd is met Contaynor, een jonge onderneming die zowel verantwoord als veelbelovend is. Het heeft ook een gemotiveerde en motiverende directie. Ik ben ervan overtuigd dat zij ons een echte toegevoegde waarde zullen kunnen bieden.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*