Spadel-groep investeert 17 miljoen euro om dochteronderneming Devin in Bulgarije uit te bouwen

De groep Spadel kondigt een investering van 17 miljoen euro aan in een volledig geautomatiseerd nieuw verdeelcentrum en de vervanging van twee productielijnen in Bulgarije. Dankzij deze belangrijke investering zal het merk Devin, onderdeel van de groep Spadel sinds 2017 en Bulgaarse marktleider in flessenwater, zijn groei in een succesvolle markt kunnen voortzetten en blijft de benodigde productiecapaciteit tot in 2028 gewaarborgd.

Sinds Devins overname door Spadel heeft het merk duidelijk positief bijgedragen tot de groepsresultaten en daarbij alle vastgelegde doelstellingen overtroffen. Dankzij zijn wateraanbod slaagde Devin erin de onoverwonnen leider te blijven op de Bulgaarse flessenwatermarkt, met een marktaandeel van bijna 40 %[1]. Bovendien zette Devin een knappe prestatie neer door sneller te groeien dan zijn concurrenten op de nochtans bijzonder dynamische Bulgaarse flessenwatermarkt.

Om de uitbouw van Devin te ondersteunen kondigde de groep Spadel vandaag een grote investering van 17 miljoen euro in Bulgarije aan. Deze industriële investering zal de fabriek van Devin, gelegen in het hart van het Rodopegebergte, in staat stellen om de capaciteit van de zes productielijnen te verhogen en zo in te spelen op de groeiende volumes.

Fors groeipotentieel

Dankzij dit technologisch kapitaal zal Devin, een producent en verkoper van natuurlijk mineraalwater en bronwater, perfect kunnen tegemoetkomen aan de vraag van de Bulgaarse consumenten en zal de benodigde productiecapaciteit tot in 2028 gewaarborgd blijven. Het investeringsplan voorziet bovendien in de bouw van een volledig geautomatiseerd nieuw verdeelcentrum, waarmee men een significante stijging van de operationele efficiëntie beoogt.

“Deze investering in Bulgarije is een beloning voor de dynamische inzet en knowhow van Devins teams die opmerkelijke resultaten boeken in een sterk concurrerende markt”, onderstreept Marc du Bois, CEO van de groep Spadel. “We beslisten om een aanzienlijk bedrag te investeren in de ontwikkeling van onze Bulgaarse activiteiten omdat we ervan overtuigd zijn dat er nog een aanzienlijk groeipotentieel bestaat op deze markt.”

Over Spadel

Spadel is een Europese familiegroep die streeft naar natuurlijke oplossingen om de dorst van haar consumenten te lessen en hen te verfrissen, hun hele leven lang. De groep verkoopt diverse merken van natuurlijk mineraalwater, bronwater en verfrissende dranken op basis van natuurlijk mineraalwater: Spa en Bru in de Benelux, Devin in Bulgarije en Wattwiller en Carola in Frankrijk. Duurzame ontwikkeling zit van nature in het DNA van de groep Spadel en haar MVO 2025-beleid is welomlijnd. Spadel behaalde in 2018 een omzet van € 314,4 miljoen. Eind 2018 stelde de groep 1.345 mensen te werk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*