Soubry vernieuwt pasta

Soubry, het bestverkochte pastamerk in België, pakt uit met een innovatie van formaat. Het populaire blauwe gamma van Soubry wordt integraal nóg meer ‘al dente’ gemaakt. Lekkere smaak, een perfect mondgevoel en een heerlijke ‘al dente’ beet: daar staat het blauwe gamma voortaan voor. Wij kregen de kans om die te proeven en waren beslist onder de indruk. De paste smaakt nog lekkerder!

Deze innovatie gaat gepaard met forse investeringen die het bedrijf nog dieper verankert in België. “Daarvoor investeerde Soubry 7 miljoen euro in een nieuwe griesmeelmolen. Een goede grondstof is zeer belangrijk, maar net zo belangrijk is een goed maalproces; Vandaar deze investering”, vertel Michiel Soubry

AL DENTE

Al dente is precies wat de Belg wil – zo blijkt uit doorgedreven onderzoek. Met deze innovatie is de enige Belgische pastaproducent niet aan zijn proefstuk toe. Soubry bracht in 1921 macaroni en vermicelli naar België. De afgelopen decennia populariseerde Soubry nieuwe pastasoorten en pakte het bedrijf als eerste uit met volkoren, haver- en speltpasta. Met de introductie van nóg meer ‘al dente’ brengt Soubry de Belgische pastamarkt opnieuw op smaak.

BELGEN WILLEN STERK ‘AL DENTE’

De Belg eet elk jaar meer dan 5 kilo pasta. Dat is heel wat. Belgen worden steeds meer liefhebber en weten ook steeds beter hoe ze pasta het lekkerst vinden – of niet. Pasta met een goede ‘al dente’ beet staat hoog op de wenslijst. Dat blijkt uit recent onderzoek van Soubry. Een greep uit de cijfers:

  • 75% van de Belgen eet het liefst beetgare pasta – de echte ‘al dente’ dus. In het Zuiden van het land mag voor 11% de pasta zelfs bijzonder stevig opgediend worden – zij houden het meest van hard gegaard.
  • 79% van de Vlamingen weet precies wat de term ‘al dente’ betekent: pasta die beetgaar is, niet kleeft en in de mond een perfecte elasticiteit en weerstand geeft. 38% van de franstaligen delen dezelfde kennis.

PASTA NÓG MEER ‘AL DENTE’ MAKEN IS VAKWERK

  • Het geheim van nóg meer ‘al dente’ begint met durum tarwe van de hoogste kwaliteit. Bij Soubry betekent dat: een intense (natuurlijke) gele kleur én een bijzonder hoge hoeveelheid kwalitatieve onoplosbare eiwitten. Die eiwitten zijn nodig om een sterk netwerk te vormen dat het zetmeel vasthoudt en elasticiteit en stevigheid biedt. De stevige eiwitstructuur levert heel wat lekkers op: elasticiteit en een weerstand in de mond. Om altijd de lekkerste ‘al dente’ pasta te kunnen leveren, evalueert Soubry elk jaar de selectie van leveranciers in functie van de oogst. Soubry is een verticaal geïntegreerd bedrijf en heeft al deze keuzes volledige onder eigen controle en beheer.
Image result for spaghetti pasta
  • Passie en vakmanschap zorgden voor een geoptimaliseerd proces op hoogtechnologische productielijnen. Zowel de deegflow, het kneed- en droog proces werden geoptimaliseerd. Die technische innovaties zorgen naast de tarwe voor de lekkere ‘al dente’ beet van Soubry.

“Lekkere ‘al dente’ pasta kan je enkel maken door eiwitrijke durum tarwe van de beste kwaliteit, vakmanschap en passie te verenigen. Soms denken mensen wel eens dat ‘al dente’ alles te maken heeft met kooktijd. Dat is niet juist. Omdat onze klanten de lekkerste ‘al dente’ pasta verdienen, hebben we stevig geïnvesteerd om onze processen te optimaliseren en met de beste tarwe te werken. Dat proef je in elke hap en daar zijn we trots op.” – Michel Soubry, CEO van Soubry

ER VALT NOG WAT TE LEREN OVER AL DENTE

Dat we ‘al dente’ pasta het allerlekkerst vinden, daar zijn 75% van de Belgen het over eens. Dat we er nog heel wat over kunnen leren, blijkt uit onderzoek:

  • 82% van de Belgen denkt dat ‘al dente’ pasta alles te maken heeft met de kooktijd.
  • Amper 17% weet dat de kwaliteit van de tarwe een belangrijke rol speelt.
  • Slechts 6% weet dat productietechnieken bepalend zijn.
  • 16% denkt dat de vorm of de dikte van de pasta bepalend zijn om lekkere ‘al dente’ pasta te maken.

NOG MEER AL DENTE VERDIENT EEN NIEUWE LOOK

Het vernieuwde Soubry gamma behoudt alle huidige referenties en verwelkomt met Soubry Linguine Al Dente 375g en Soubry Pipe Rigate Al Dente 375g zelfs twee nieuwkomers. Nog meer ‘al dente’ verdient een nieuwe, frisse look voor de verpakkingen. Op de nieuwe blauwe verpakkingen krijgt ‘al dente’ een prominente plaats. De recepten op de achterkant van de verpakkingen werden bedacht door Belgische foodbloggers en vind je terug op soubry.be.
Het nieuwe Soubry gamma is vanaf vandaag in alle winkels te verkrijgen.

Bron: Soubry, Kanaal Z en eigenverslaggeving

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*