Sommige brouwerijen gaan dicht

Bij marktleider AB InBev zijn alle vier de Belgische brouwerijen normaal actief. “De capaciteit van onze eenheden is op dit moment onveranderd door orders van supermarkten, het aanvullen van voorraden en export”, zegt woordvoerder Karolien Cloots. Werknemers die dat kunnen doen telewerken. Degenen die opde vloer werken, respecteren de “social distance” en profiteren van versterkte hygiënemaatregelen.

Bij Alken Maes zijn er medewerkers die telewerken en andere houden zich aan de “social distance” uit. Naast de drie brouwerijen in Opwijk, Alken en Kobbegem zijn ook de vijf productie-eenheden in bedrijf. Dit is de mouterij Albert in Puurs en de ciderfabriek Stassen in Aubel. De Belgische dochteronderneming van de Nederlandse Heineken groep moest echter haar vaten-lijn sluiten. Vanwege de sluiting van de horeca. “De impact van de sluiting van cafés, restaurants en concertzalen is enorm”, zegt woordvoerder Sebastien Demeester.

Alkan Maes

Alken Maes vertrouwt op de verkoop in de detailhandel en de supermarkt om het inkomensverlies in de horeca te compenseren. Maar dat zal niet genoeg zijn. “We vragen de overheid om niet alleen aandacht te besteden aan de horeca, maar ook aan de brouwers, die zwaar getroffen zijn,” zegt Demeester. “Wij vragen om aanvullende steunmaatregelen, zoals een verlaging van de accijnzen en de BTW en een uitstel van de betaling van de socialezekerheidsbijdragen”

Bron:L’Echo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*