Sommelier Derks en Chef-kok Theys ontwikkelen een eigen biermerk François Grand Cru

Victor Derks, de Beste Sommelier van België 2021, en Thierry Theys, de chef-kok van restaurant Nuance in Duffel, hebben hun eigen biermerk François Grand Cru gelanceerd. Na twee jaar ontwikkeling is het bier nu klaar voor de verkoop. François Grand Cru is een blond bier met hoge gisting, droge hopping, fijne koolzuur en rijk aroma. Het biermerk is verkrijgbaar in alle Albert Heijn-winkels in België.

Victor Derks, beste sommeleir van België

François Grand Cru ondergaat een traditionele tweede gisting in de fles. De eerste release is de Hoppy & Floral variant, met twee extra varianten, Soft & Fruity en White, gepland voor de toekomst. Het doel is een breed publiek aan te spreken met een elegante stijl van tripelbier. Het brouwproces is milieuverantwoord, met een evenwichtig smaakprofiel en respect voor traditionele brouwmethodes.

De oprichters hopen dat mensen hun passie en toewijding voor het brouwen van kwaliteitsbier zullen proeven en ervan zullen genieten.

Het biermerk François is nu verkrijgbaar in alle Albert Heijn-winkels in België, voor een prijs van €2,49 voor een flesje van 33cl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*