Solina neemt het Amerikaanse Asenzya® over

Solina, een toonaangevende Europese producent van hartige ingrediënten voor de voedingsindustrie, kondigt de afronding aan van de overname van Asenzya® Inc. Het bedrijf, met hoofdkwartier in Oak Creek, Wisconsin (Verenigde Staten), hanteert een culinaire aanpak voor de creatie van op maat gemaakte, droge hartige oplossingen. Voor Solina betekent de overname de voortzetting van een langlopende strategie van geografische expansie door overnames. En daarmee vestigt Solina zich ook voor het eerst in de USA.

Asenzya® heeft geïnvesteerd in de opbouw van een culinaire, R&D- en operationele infrastructuur van wereldklasse om zich te vestigen in de voorhoede van de industrie in Noord-Amerika. Asenzya telt 145 werknemers en heeft een omzet van 50 miljoen USD. Solina vestigt zich voor het eerst in de VS. Na een leidende positie te hebben opgebouwd in Europa, betrad Solina in januari 2020 Noord-Amerika door de overname van de Canadese Foodservice leider Berthelet. De intrede in de VS door de overname van een bedrijf met complementaire capaciteiten en cultuur betekent een nieuwe mijlpaal voor het groeitraject van Solina.

Patty Goto, President van Asenzya®, licht toe: “Wij zijn verheugd ons bij de Solina Groep aan te sluiten. Onze gedeelde visie op technologie, innovatie en culinaire trends zal de perfecte mix vormen voor strategische groei binnen de Verenigde Staten. Solina biedt Asenzya een breder bereik over de hele wereld en we zijn zeer verheugd om toekomstig succes te delen.”

Noord-Amerikaanse voedingsindustrie

Anthony Francheterre, CEO van Solina: “De overname van Asenzya® is een mijlpaal in de geografische expansie van Solina. Met een aanwezigheid in de VS zijn we nu gepositioneerd om nauw samen te werken met de Noord-Amerikaanse voedingsindustrie om innovatieve oplossingen te leveren die onze klanten in staat stellen te voldoen aan de steeds veranderende eisen van de consument.”
Eric Terré, oprichter en voorzitter van Solina, verklaarde: “Asenzya® past perfect bij Solina. Beide bedrijven hebben hun wortels in de vleesindustrie en zijn in de afgelopen decennia gediversifieerd, waarbij Asenzya® zich heeft uitgebreid naar de eiwit-, snack-, sauzen-, bakkerij- en diepvriesindustrie. Asenzya® werkt vanuit een ultramodern technisch centrum en is tijdens zijn expansie steeds voorop blijven lopen op het gebied van innovatie, terwijl het de familiewaarden heeft behouden die het bedrijf hebben geholpen een sterke band met zijn klanten en werknemers op te bouwen.”


De partijen hebben afgesproken de transactiewaarde niet bekend te maken.

Over Solina
Solina is een Europese leider op de Europese markt van hartige ingrediënten. Met 28 productiefaciliteiten, meerdere R&D-centra en lokale verkoopkantoren ontwerpt Solina op maat gemaakte ingrediëntenoplossingen voor klanten die actief zijn in de hartige voedingsindustrie, foodservice en slagerijmarkten. De diensten van Solina berusten op een functionele, een smaak- en visuele en een nutritionele expertise om innovatieve voedingsoplossingen te creëren.De onderneming met hoofdzetel in Frankrijk telt ongeveer 2200 werknemers, is rechtstreeks aanwezig in 17 landen en bedient klanten in meer dan 75 landen. De meerderheidsaandeelhouder van Solina is Astorg, de onafhankelijke privé-investeringsmaatschappij.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.solina.com


Over Asenzya®
Asenzya®, voorheen Foran Spice Company, is een toonaangevende Amerikaanse leverancier van op maat gemaakte kruidenmengsels, kruidenoplossingen en functionele producten. Met meer dan 145 werknemers combineert Asenzya® een groot aantal capaciteiten met wendbaarheid om producten te leveren die op het toppunt van smaak en kwaliteit staan. Asenzya®’s productportfolio bestaat uit op maat gemaakte droge kruidenmengsels, functionele ingrediënten en diensten die baanbrekende producten voor onze klanten ondersteunen en mogelijk maken.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.asenzya.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*