Solina neemt Belgische sausproducent Jermayo over

Het Franse bedrijf Solina heeft de Belgische sausproducent Jermayo overgenomen, waarmee het zijn positie als toonaangevende producent op de Europese sausmarkt verder verstevigt. Na de overname beschikt Solina nu over zeven gespecialiseerde sausproductiefaciliteiten in heel Europa. Johan Van de Velde, mede-eigenaar van Jermayo, zal na de overname aanblijven als vestigingsmanager.

Het familiebedrijf Jermayo was gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van sauzen, salades en culinaire gerechten, met een assortiment van zeshonderd producten in verschillende verpakkingsvormen. Ze leveren uitsluitend in de Benelux en Frankrijk met eigen vrachtwagens aan supermarktketens, voedingsproducenten, slagerijen, restaurants, traiteurs, hotels en broodjeszaken.

Historiek

Jérôme Van de Velde richtte Jermayo in 1953 op als vleeswarenproducent in Antwerpen, gespecialiseerd in specifieke vleesproducten. In 1961 innoveerde hij door een saus op basis van mayonaise te introduceren om de bereiding van bepaalde vleesgerechten te vereenvoudigen en te verbeteren, waardoor het voor klanten handiger werd om alleen nog maar vlees toe te voegen om het bereidingsproces te voltooien.

n het begin van de jaren 1960 zorgde Jérôme Van de Velde voor een belangrijke doorbraak in de geschiedenis van de Belgische slagers door succesvolle variëteiten van vis-, kip- en vleessalades te introduceren, een baanbrekende innovatie in die tijd. Dit betekende een scharniermoment voor de Belgische slagerijsector. Zijn visie werd werkelijkheid met de bouw van een nieuwe fabriek in Lier in 1989. Tegen 2007 verdubbelde de ruimte van de fabriek tot 10.000 vierkante meter, met extra opslag- en productieruimtes.

39 productlocaties, vijf vestigingen in België

Solina is een prominente wereldwijde partner in de voedingsmiddelenindustrie met in totaal 39 productielocaties in Europa en Noord-Amerika, met een jaaromzet van ongeveer 1,2 miljard euro. Het bedrijf heeft 3.800 mensen in dienst. In België heeft Solina vijf vestigingen, namelijk in Eupen, Oud-Heverlee, Lier, Eke-Nazareth en Izegem waar ongeveer 370 mensen werken.

Positie in Europa versterken

Solina’s overname van Jermayo betekent een strategische zet om haar positie als leider in de Europese sausmarkt te versterken. Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal in Solina’s expansie, waarbij de expertise van Jermayo naadloos wordt geïntegreerd in het bestaande sausaanbod. Met deze toevoeging beschikt Solina nu over een uitgebreide productiefaciliteit voor sauzen, met zeven gespecialiseerde productiefaciliteiten in Europa.

Solina benadrukt de voordelen van deze integratie door te benadrukken dat Jermayo zal profiteren van Solina’s wereldwijde inkoopplatform, geavanceerde onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden en sterke connecties binnen de Europese voedingsindustrie. Deze middelen zijn bedoeld om Jermayo’s service aan bestaande klanten te verbeteren en tegelijkertijd zijn premium sausoplossingen bij een nieuw publiek te introduceren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*