Sint-Bernardus uit Watou behaalt drie medailles op World Beer Awards

Ondanks de COVID-19 perikelen vonden de World Beer Awards toch plaats, de jaarlijkse World Beer Awards behoren tot de meest prestigieuze bierprijzen ter wereld. Net als vorig jaar mocht de brouwerij Sint-Bernardus uit Watou terug enkele medailles in ontvangst nemen!

St.Bernardus Tripel won net zoals in 2019 goud in de categorie ‘Belgian Style Tripel’. Voor zowel St.Bernardus Abt 12 (in de categorie ‘Belgian Style Strong’) als St.Bernardus Prior 8 (in de categorie ‘Belgian Style Dubbel’) mogen we een bronzen medaille toevoegen aan de trofeeënkast.

Zaakvoerders Hans en Julie Depypere zijn uitermate fier op deze bekroningen: “Het is sowieso een vreemd en onvoorspelbaar jaar geweest tot nu toe. Dat we terug zoveel internationale erkenning krijgen voor de aanhoudende kwaliteit van onze bieren, zien we dan ook als een bekroning voor het harde werk van onze mensen. Ze hebben zich het laatste half jaar ongelofelijk flexibel en gedreven getoond, de crisis heeft met andere woorden ons nogmaals gereveleerd dat ons personeel het enige echte van goudwaarde is in onze brouwerij.”

De bieren

  • St.Bernardus Prior 8 is een traditioneel abdijbier, gebrouwen in de klassieke ‘Dubbel’ stijl. Het heeft een kastanjebruine kleur met een diepe, rode gloed en een mooie ronde schuimlaag.
  • St.Bernardus Tripel is een traditioneel abdijbier, gebrouwen volgens de klassieke ‘Tripel’ stijl. Het  is een blond bier, met een uitnodigende gouden tint en een imposante, satijnzachte schuimkraag.
  • St.Bernardus Abt 12 is gebrouwen in de klassieke ‘Quadrupel’ stijl volgens het originele recept uit 1946. Het is een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag.

Ontdek onze bieren via onze website www.sintbernardus.be.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*