Sinds 1950 zet Fuji Oil de toon in plantaardige voedingsvetten

De Fuji Oil Group heeft op 22 oktober haar duurzaamheidsverslag 2021 vrijgegeven. Wat dit rapport aantoont is dat Fuji Oil feitelijk al meer dan 70 jaar een leider is in duurzame voedselproductie. In feite heeft het bedrijf al in 1988 aanbevolen om de consumptie van plantaardige eiwitten te verhogen.

“Fuji Oil richt zich al sinds de oprichting op duurzame voedselontwikkeling en plantaardige eiwitalternatieven,” legt Carmen Alvarado Ascencio uit, Senior Manager ESG en leider van het Sustainable Development Team voor Fuji Europe Africa B.V. “We zijn er trots op te kunnen zeggen dat we gewoon een traditie en een mentaliteit voortzetten die al sinds de allereerste dag van de bedrijfsvoering deel uitmaakt van Fuji Oil.”

Tebma-Kandu demonstreert Fuji Oil’s engagement


Carmen legt uit dat twee belangrijke initiatieven van Fuji Oil dit jaar speciale aandacht verdienen. Ten eerste heeft het bedrijf officieel het Tebma-Kandu duurzaamheidsprogramma gelanceerd. Tebma-Kandu betekent “Duw me en ik zal klimmen” in Manpruli, een lokale taal. Het programma stelt de coöperaties beter in staat om karitépitten van hoge kwaliteit te produceren en creëert tegelijk waarde voor de gemeenschappen in Ghana. “Voorheen verzamelden de meest kwetsbare vrouwen in Ghana karitékorrels als er geen ander werk mogelijk was,” legt Carmen uit. “Maar Tebma-Kandu elimineert de tussenpersonen en geeft vrouwen meer zeggenschap met training en contracten die ervoor zorgen dat ze eerlijk betaald worden en dat ze voorfinanciering krijgen, zodat ze niet afhankelijk zijn van schommelingen in de shea pitten business om te overleven. Het draagt ook bij tot de uitroeiing van kinderarbeid. Tot nu toe hebben meer dan 20.000 vrouwen in Ghana via het programma een duurzame toekomst geboden gekregen.”

UniFuji: partnerschap voor vooruitgang


Het tweede initiatief heeft te maken met palmolie. De afgelopen jaren heeft de kwestie van de palmolieproductie – en de associatie daarvan met massale ontbossing en dwangarbeid – de voorpagina’s van de kranten gehaald. Maar de volledige uitbanning van palmolie is niet de beste oplossing. Fuji Oil zet zich al jaren in voor een veilige, duurzame productie van palmolie en vervangt die waar mogelijk door andere oliën. Fuji Oil Holdings is onlangs een 50/50-partnerschap aangegaan met United Plantations Bhd om UniFuji op te richten: de eerste fabriek ter wereld die een 100% fossiele-brandstofvrije, duurzame palmolieproductiefaciliteit exploiteert die duurzame oogst, raffinage en distributie van palmolie combineert. “Palmolieproductie heeft een veel hogere opbrengst,” legt Carmen uit. “Het vervangen van palmolie door andere oliegewassen zal niet zonder gevolgen blijven, als we aan de eisen van onze huidige economie moeten voldoen. Met UniFuji zorgen we ervoor dat het oogsten en raffineren van palmolie niet bijdraagt aan ontbossing, geen nieuwe veengebieden vereist en geen kinder- of dwangarbeid toestaat. Dit is een ideale manier om een duurzame palmolietoekomst te verzekeren.”

Ambities om toonaangevend te zijn op het gebied van duurzaamheid


In het verleden speelde Fuji Oil een rol achter de schermen en was het buiten zijn thuismarkt niet in de publieke belangstelling. Maar samen met de wereldwijde groei heeft het bedrijf nu ook meer impact op de westerse markt. Het bedrijf werd in 1950 in Japan opgericht en heeft vandaag bijna 6.000 werknemers, verspreid over 14 landen en regio’s. Het bedrijf richt zich op plantaardige voedingsoplossingen die volgens de hoogste normen worden geproduceerd. Tebma-Kandu en UniFuji zijn slechts twee van de talloze programma’s en initiatieven die Fuji Oil’s streven naar duurzame, plantaardige voedingsproducten onderbouwen. Meer informatie is beschikbaar in het duurzaamheidsverslag.

De heer Mikio Sakai, President en CEO van Fuji Oil Holdings Inc., legt uit waarom het Duurzaamheidsrapport van dit jaar de algemene filosofie van Fuji Oil weerspiegelt. “Nu het bereiken van de SDG’s van de VN steeds belangrijker wordt, moeten we teruggaan naar onze zakelijke roots, luisteren naar de verwachtingen en zorgen van onze belanghebbenden en een plek creëren waar onze werknemers veilig en beveiligd kunnen blijven werken. We zullen ons blijven inzetten om de aarde te beschermen en te herstellen, de vreugde van voedsel en het geluk en welzijn van alle mensen centraal te stellen in ons management, en te streven naar duurzame groei.”

Mr. Takashi Kadota, Chief ‘ESG’ Officer van Fuji Oil Holdings Inc., voegt toe: “Een van de kernwaarden van de Fuji Oil Group is ‘Werk voor mensen’. Maar het woord ‘mensen’ slaat niet alleen op individuen”, legt hij uit. “Het betekent ook het levensonderhoud van mensen en de aarde als geheel, en is bedoeld om onze intentie over te brengen om de wereldwijde gemeenschap te dienen door middel van het bedrijfsleven.”

Over Fuji Oil Holdings
Fuji Oil produceert plantaardige voedingsoplossingen in vier kernactiviteiten: speciale oliën & vetten, industriële chocolade, geëmulgeerde & gefermenteerde ingrediënten en ingrediënten op basis van soja. De Groep, met hoofdkwartier in Japan, heeft bedrijven in 14 landen en stelt bijna 6.000 getalenteerde mensen tewerk. Sinds de oprichting in 1950 heeft Fuji Oil vastgehouden aan de overtuiging dat de weg naar overleving en vooruitgang ligt in het cultiveren van nieuwe gebieden door toepassing van originaliteit, zonder het voorbeeld van andere bedrijven te volgen. Het bedrijf behaalde een omzet van 364,8 miljard yen in FY2020. https://www.fujioilholdings.com/en/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*