
IMPROVE HYGIENE BY CHANGE
Op 10 oktober 2019 organiseren Agoria, Flanders’ FOOD en EHEDG België hun 6de editie van ‘Hygiene for Food’. Met een cross-sectoraal programma focussen we ons op nieuwe trends en ontwikkelingen op het vlak van hygiëne en reinigen in de voedingsindustrie. Het seminarie-gedeelte is opgebouwd uit een 10-tal sessies met als centrale thema “VERBETEREN”.
Onderwerpen: getuigenissen van 4 voedingsbedrijven over verbeteringen bij hen uitgevoerd aan productielijnen en het RVS oppervlak; hygiëne-monitoring; cleaning validation; nieuwe richtlijnen voor metalen in contact met voeding; voedselveilig produceren tijdens renovatie-werken; wat een machinebouwer kan doen om hygiëne te verbeteren.
Tijdens de geleide rondgang in de Inspiration Village krijgen deelnemers de kans om kennis te maken met 16 aanbieders van nieuwe trends & producten op gebied van reiniging en hygiëne.
Afsluiten doen we met een droogje en een natje aangeboden door EHEDG België.
PROGRAMMA
09:00 – Ontvangst met koffie
09:25 – Verwelkoming
door Steven Van Campenhout (Flanders’ FOOD) en Noël Hutsebaut (Agoria)
09:30 – Hygiënisch ontwerp – de kracht van een multidisciplinair team
door Rohalt Degeest (Uticon)
09:40 – Natuurlijk en geheel veilig
door Roland Vanhoegaerden (BENEO-Remy)
10:00 – De weg naar product excellence
door Dirk Van Gaver (Milcobel)
10:20 – Break met rondgang op de beurs
11:20 – 59% minder food waste, hoe doen wij dat?
door Sabine Schijff (RSS)
11:40 – CleanSurface: introductie van innovatieve roestvrij staal (RVS) coatings in de Vlaamse voedingsindustrie
door Thijs Vackier (KU Leuven)
12:05 – Materialen in contact met voeding: de huidige en toekomstige Belgische wetgeving
door Els Heyvaert (FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en leefmilieu)
Namiddag
12:25 – Broodjeslunch
13:20 – Food Safety Driven Cutting Machinery Design
door Diederik Douwen (FAM)
13:40 – Cleaning Validation, Verification, and Monitoring
door Dirk Nikoleiski (Commercial Food Sanitation)
14:10 – Hou de omgeving uit uw product – ‘innovatieve monitoring, preventie en decontaminatie’
door Stefan Coghe (Servaco)
14:40 – Break met rondgang op de beurs
15:40 – Duurzame HACCP wand- en plafondrenovatie
door Bert De Waegenaere (Isokonstrukt)
16:00 – How to produce “Safe Food” during factory renovation / refurbishment
door John Holah (Holchem Laboratories Ltd. and Cardiff Metropolitan University)
16:30 – Receptie aangeboden door EHEDG België
DATUM
10 Oktober 2019, 9.00-18.00 u
LOCATIE
BluePoint Antwerpen – Filip Williotstraat 9 – 2600 Berchem
WEBSITE : http://www.hygieneforfood.com/
VRAGEN
Stijn Pauwels – Agoria (stijn.pauwels@agoria.be)
Ellen Fierens, Flanders’ Food (ellen.fierens@flandersfood.com)
Frank Moerman, KU Leuven/EHEDG België (fmoerman@telenet.be)
REGISTRATIE : http://www.hygieneforfood.com/registratie
Geef als eerste een reactie