Salmonella blijft wegen op de resultaten van Barry Callebaut

De Zwitserse chocolademaker Barry Callebaut heeft voor het kwartaal van 1 september tot 30 november een omzet gerapporteerd die onder de verwachtingen van analisten lag. Het bedrijf wees zelf op de “resterende gevolgen” van de productiebevriezing in zijn fabriek in Wieze.

Barry Callebaut boekte een omzet van CHF 2,11 miljard (EUR 2,12 miljard) in het kwartaal, het eerste van het gebroken jaar. Dit is een stijging van 3,8% ten opzichte van het voorgaande jaar. In volume bedroeg de daling 5,1 % tot 578 694 ton.

Analisten ondervraagd door het financiële persagentschap Bloomberg hadden een omzet van 2,14 miljard CHF verwacht.

De omzetdaling was verwacht, zei het bedrijf, deels “door de resteffecten van de Wieze-besmetting”. CEO Peter Boone verwacht een verbetering in de komende kwartalen.

De Wieze-fabriek in Oost-Vlaanderen, de grootste chocoladefabriek ter wereld, werd eind juni gedwongen te sluiten nadat in een productiepartij salmonella was aangetroffen. Pas eind oktober kon de fabriek weer volledig operationeel worden.

Toen de jaarcijfers in november werden gepubliceerd, was al duidelijk dat de sluiting de winstgevendheid van het concern had aangetast. In de nieuwe kwartaalupdate geeft het bedrijf alleen informatie over omzet en verkoop, maar niet over de winst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*