Royal Smilde en Kitchen Republic starten samen een innovatie hub

In tijden van snelle marktveranderingen is kruisbestuiving het recept voor succesvolle innovaties. Om innovatie te versnellen investeert Royal Smilde in een aparte innovatie hub bij Kitchen Republic, de professionele deelkeuken in Amsterdam. “Hier kunnen we buiten bestaande organisatiestructuren, zelfstandig nieuwe concepten bedenken, maken en testen”, vertelt Vinay Dharampal trots.

Kitchen Republic groeit en breidt uit met een nieuw pand met o.a. voedselveilige productieunits en creatieve ruimtes voor kruisbestuiving tussen food startups en grotere bedrijven. In deze creatieve en ondernemende omgeving vind je de juiste energie voor innovatie, kom je tot betere ideeën en blijf je beter op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en trends. Smilde zette dinsdag 9 april als eerste voedingsmiddelenbedrijf haar handtekening onder het samenwerkingscontract.

Kruisbestuiving

De innovatiekracht van Royal Smilde’s innovatie hub is de kruisbestuiving van diverse talenten, culturen en generaties door samenwerking van collega’s, ondernemers, leveranciers en klanten. “Wij proberen nieuwe dingen uit op nieuwe terreinen, testen dat, zien potentie en de organisatie schaalt vervolgens de kansrijke concepten op in één van de vijf fabrieken van Royal Smilde”, vertelt Dharampal, die de innovatiekar trekt van Royal Smilde Futura, het innovatieplatform van Royal Smilde. “We denken niet ellenlang na over dingen maar ondernemen zoektochten met de poten in de modder”.

Blij met de samenwerking

Ook Bart-Jan Veldhuizen, oprichter van Kitchen Republic, is enthousiast over de samenwerking. “Een groot en gerenommeerd bedrijf als Royal Smilde vergroot de kennis en innovatiekracht voor kleinere startups. Zo kun je samen nieuwe producten ontwikkelen. Het vertrouwen van Royal Smilde in ons bedrijf is vanaf het begin heel groot geweest. Daar zijn we ontzettend trots op. Dit contract is daarvan het bewijs.”De nieuwbouw zal naar verwachting in juli 2019 afgerond zijn. Smilde zal in september de deuren van haar innovatiehub in Amsterdam feestelijk openen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*