Royal A-Ware neemt Hollebeekhoeve over

Er is een koper gevonden voor het bekende bedrijf Hollebeekhoeve in Kruibeek, dat half maart failliet ging. Het Nederlandse zuivelbedrijf Royal A-Ware zet de activiteiten zonder onderbreking voort. Het Nederlandse zuivelbedrijf Royal A-Ware breidt zich snel uit op de Belgische markt. De getroffen werknemers (25) hebben allemaal een nieuwe baan aangeboden gekregen.

Twee jaar geleden werd de Hollebeekhoeve nog uitgeroepen tot het eerste CO 2 -neutrale melkveebedrijf, onder meer dankzij de eigen biogasinstallatie. Het melkveebedrijf Kruibeek, in de regio bekend om zijn ijs en yoghurt, moest vorige maand sluiten. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in kaas en zuivelproducten, heeft nog vestigingen in Aalter en Merchtem, waar melkpoeder, room, ijs en smoothiemixen worden geproduceerd.

“Het uitspreken van een faillissement is voor alle betrokkenen buitengewoon vervelend,” zegt Jan Anker, directeur van Royal A-ware. “Het veroorzaakt veel onzekerheid, vooral onder de getroffen werknemers. We hebben hen al een baan aangeboden. Samen met hen richten we ons nu op de hervatting van de activiteiten in Kruibeke.”

Royal A-ware zal de gehele fabriek in Hollebeekhoeve overnemen en hoopt op een snelle hervatting van de zuivelactiviteiten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*