Romeo Lacerda benoemd tot President Western Europe bij Mondelēz International

Mondelēz International perskamer Logo

Mondelēz International kondigt de benoeming aan van Romeo Lacerda tot President Western Europe (België, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Italië, Nederland en Portugal). Het gaat om een belangrijke regio die meer dan een derde van de omzet uit de activiteiten van de groep in Europa vertegenwoordigt. Romeo Lacerda vervulde voordien de functie van President Biscuits Mondelēz Europe. Hij volgt Vince Gruber op die Executive Vice President en President Europe wordt bij Mondelēz International.

Romeo Lacerda wil de activiteiten binnen de snackafdeling van Mondelēz International in West-Europa afstemmen op de bedrijfsmissie “Snacking Made Right”, die de intentie van het bedrijf samenvat om de consument snacks aan te bieden die in overeenstemming zijn met de vereisten en verwachtingen van verantwoorde voeding.

Op basis van zijn internationale ervaring is Romeo Lacerda ervan overtuigd dat Mondelēz International alle troeven in handen heeft voor een succesvolle expansie van haar activiteiten in West-Europa: “Ik ben trots aan het roer te mogen staan van deze regio en de groei van onze sterke lokale merken zoals LU, Côte d’Or, Prince en LiGA te kunnen voortzetten. Tien jaar geleden werd in deze regio ons Harmony-programma voor duurzame tarwe opgestart dat we vandaag uitbreiden naar al onze koekjesmerken in Europa. Daarnaast zijn ook de twee belangrijkste chocolademerken, Côte d’Or en Milka, aangesloten op ons Cocoa Life-programma voor duurzame cacaoteelt. Ik heb het volste vertrouwen in het creatief vermogen en het engagement van onze teams om onze activiteiten rond duurzaam produceren en verantwoord consumeren verder uit te bouwen,” aldus Romeo Lacerda.

Romeo Lacerda is afkomstig uit de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul. Hij ging in 1995 aan de slag bij Mondelēz International waar hij diverse managementfuncties bekleedde in Latijns-Amerika. In 2010 maakte hij de oversteek naar Europa om de functie van General Manager Mondelēz Iberia (Spanje, Portugal) op te nemen. In 2012 werd hij benoemd tot President van Mondelēz International in Rusland. Voor hij zich in 2016 in Zwitserland vestigde, maakte hij een tussenstop in Dubai als President Marketing & Sales voor de regio’s Oost-Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Biografie van Romeo Lacerda

Romeo Lacerda is afkomstig uit de streek van Porto Alegre in het zuiden van Brazilië. Hij begon zijn carrière bij Unilever en maakte in 1995 de overstap naar Mondelēz International waar hij in Rio de Janeiro bij het toenmalige Kraft Foods als Sales Manager aan de slag ging. Daarna doorliep hij verschillende functies: Sales Manager voor Brazilië, Vice President Sales voor Latijns-Amerika, General Manager Snacks voor Brazilië en tot slot General Manager voor Centraal-Amerika. In 2010 werd Romeo Lacerda benoemd tot General Manager bij Mondelēz Iberia waar hij zich liet opmerken door de overname van de Gum and Candy-activiteiten van Cadbury. In 2012 trok hij naar Moskou waar hij verantwoordelijk was voor de activiteiten van Mondelēz International op deze markt. Eind 2014 vestigde hij zich in Dubai als President Markets & Sales voor Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Twee jaar later kwam hij aan het hoofd te staan van de Europese koekjesafdeling.

Romeo Lacerda werd geboren in 1968 en behaalde een diploma economie aan de Universidade Federal do Rio Grande do Sul, gevolgd door een MBA aan de universiteit van São Paulo. Romeo Lacerda is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij spreekt vloeiend Engels, Spaans en Portugees. Hij woonde en werkte onder meer in Brazilië, de VS, Costa Rica, Spanje, Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten en Zwitserland. Romeo Lacerda

Over Mondelēz International

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) stelt mensen in meer dan 150 landen over de hele wereld in staat om op de juiste manier te snacken. Met een netto-omzet van ongeveer $26 miljard in 2018 geeft MDLZ de toekomst van het snacken vorm met iconische wereldwijde en lokale merken zoals koekjes van Oreo, belVita en LU; chocolade van Cadbury Dairy Milk, Milka en Toblerone; kauwgom van Trident en snoep van Sour Patch Kids. Mondelēz International is een trots lid van de Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 en Dow Jones Sustainability Index. 

Over Mondelēz België

Mondelēz International heeft sterke roots in België en is er al sinds 1870 actief. Het portfolio omvat belangrijke merken zoals Côte d’Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC, Prince, Grany en Stimorol. België is de bakermat van iconische merken zoals Côte d’Or, TUC, Prince, Pims en LEO. Mondelēz International is er uniek gepositioneerd waarbij de voedingsproducent nr. 1 is in de categorie chocolade, koekjes en cream cheese. Het bedrijf is nummer 2 inzake kauwgum. De onderneming stelt in de Benelux ruim 2000 mensen te werk en is gebaseerd in Mechelen. In België heeft de onderneming 3 productiefaciliteiten: een koekjes- en chocoladesite in Herentals (LU & Milka) en 1 fabriek in Namen voor smeltkaas. De koekjesfabriek in Herentals is één van de grootste koekjesfabrieken in Europa met een jaarlijkse productie van 65.000 ton koekjes. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*