Ridderschap van de Roerstok te gast in Ter Dolen

In brouwerij Ter Dolen vond het jaarlijkse Gambrinusfeest van de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers plaats. Jean-Louis Van der Perre, voorzitter Belgian Brewers Federation, prees de brouwers voor de veerkracht en de moed die zij de voorbije twee corona-jaren hebben getoond.

Toekomstperspectieven zijn er alleszins, aldus de voorzitter, die stelde dat de federatie de volgende jaren heel wat werk voor de boeg heeft. He gaat dan onder meer om het verdedigen en uitdragen van de Belgische biercultuur en het ter harte nemen van de problematiek van alcoholische dranken en gezondheid. In dat verband gaf Jean-Louis Van der Perre aan dat de brouwers zullen investeren in het maatschappelijk project van de Bob-campagnes. Verder zullen brouwerijen meer en meer inzetten op waterbesparing en duurzaam ondernemen.Voorafgaand aan de huldiging van ridders en ere-ridders van de Roerstok der Brouwers prees grootmeester Alain De Laet gastvrouw Mieke Desplenter en brouwerij Ter Dolen voor de organisatie van deze jaarlijkse ceremonie. Ook lichtte Alain De Laet toe hoe de Ridderschap meer en meer de reputatie van Belgisch bier wil uitdragen in binnen- en buitenland. Hoogtepunt van de werking blijft het Belgian BEER Weekend Grand’Place – Brussels op de Grote Markt in Brussel, van 2 tot 4 september 2022.

Hoge grondstofprijzen

Ten slotte kaartte Alain De Laet ook de hoge grondstofprijzen aan waarmee brouwers te maken krijgen en hoe zij worden geconfronteerd met warenhuisketens die de daaraan verbonden prijsverhogingen niet willen aanvaarden.Tijdens de intronisatieplechtigheid werden volgende personen aangesteld tot ridder: Philippe Leroy ( Leroy Breweries), Koen De Smedt ( Brouwerij Palm), Dominiek Vergaelen (Alken-Maes), Kristof De Roo ( The Musketeers Brouwerijcafé), Mike Wildemeersch ( Brouwerij Cornelissen), Damien Delneste (Brunehaut), Sebastien Desevaux ( Brasserie Deseveaux), Koen Christiaens ( Brouwerij/Stokerij Sako), Bart Cuypers ( Het Nest Brouwerij), Dieter D’Hondt ( The Brew Society), Koen Verhulst ( Belgium Inbev), Dirk Van Damme ( Brouwerij Het Anker), Emily Jansen, Eline Ruts en Pieter-Jan Daens (Ter Dolen). Ere-ridders werden Alain Eysermans (burgemeester Houthalen-Helchteren) en Hélène D’Hollander ( Delhaize).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*