REWE Group en Lekkerland/Conway combineren hun expertise in Convenience

Lekkerland/Conway

De REWE Group en de Lekkerland/Conway Group willen door een fusie van beide ondernemingen een nieuwe strategische divisie, “Convenience”, oprichten binnen de REWE Group. Om die reden koopt de REWE Group de Lekkerland Group door overname van 100 procent van de aandelen in Lekkerland AG & Co. KG. Dit maakten de CEO van de REWE Group, Lionel Souque, en de CEO van Lekkerland AG & Co. KG, Patrick Steppe, vandaag bekend. Voor de geplande fusie van de ondernemingen is toestemming van de mededingingsautoriteiten vereist.


On-the-go consumptie is één van de takken in de levensmiddelenbranche met de grootste groeivooruitzichten. De expertise van REWE op het gebied van producten en category management en de logistieke efficiëntie en uitgebreide ervaring van Lekkerland/Conway op het gebied van groothandel vullen elkaar optimaal aan. Zowel groothandelklanten als consumenten zullen er baat bij hebben dat de sterke punten van de REWE Group en de Lekkerland/Conway Group worden samengevoegd. 


Lionel Souque, CEO van de REWE Group, licht dit als volgt toe: “On-the-go consumptie behoort tot de belangrijkste trends binnen onze branche en zal in de toekomst een nog belangrijkere rol spelen, want niet alleen jongeren kopen steeds vaker maaltijden en snacks voor onderweg. Daarom hebben wij ons convenience-assortiment in de afgelopen jaren continu uitgebreid en kwalitatief verbeterd. De combinatie hiervan met de gespecialiseerde logistiek en de uitgebreide expertise op het gebied van groothandel en convenience van Lekkerland/Conway is een overtuigende succesformule voor de toekomst binnen een belangrijk segment van de levensmiddelenmarkt. Dat geldt voor Duitsland, maar ook voor de andere Europese landen waar Lekkerland/Conway actief is. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s, die wij van harte welkom heten.”


Patrick Steppe, CEO van Lekkerland AG & Co. KG zegt: “De ervaring en expertise van REWE en Lekkerland/Conway zijn grotendeels complementair en bieden voor beide partijen nieuwe perspectieven. Wij als groothandelaar en REWE met de expertise op het gebied van producten en detailhandel kunnen samen terugblikken op meer dan 150 jaar ervaring. We delen dezelfde passie en werken duidelijk met de volledige aandacht voor de klant en de consument. Zowel onze klanten als de consumenten kunnen straks blijven rekenen op aantrekkelijke shopervaringen en oplossingen op het gebied van on-the-go.”

De REWE Group en Lekkerland/Conway Group maken geen details over het contract bekend.

OVER DE REWE GROUP De coöperatieve REWE Group is een van de toonaangevende groepen voor handel en toerisme in Duitsland en Europa. In 2018 behaalde de onderneming een totale omzet van meer dan 61 miljard euro. De in 1927 opgerichte REWE Group is met meer dan 360.000 werknemers vertegenwoordigd in 22 Europese landen. 
De distributielijnen omvatten supermarkten en hypermarkten van de merken REWE, REWE CENTER en BILLA evenals MERKUR, de discounter PENNY en de bouwmarkten van toom. Daarnaast zijn er convenience-winkels (REWE To Go) en de e-commerce-activiteiten REWE Lieferservice en Zooroyal, Weinfreunde en de Kölner Weinkeller. 
Toeristische bedrijven onder de paraplu van de DER Touristik Group zijn de touroperators ITS, Jahn Reisen, Dertour, Meiers Weltreisen, ADAC Reisen, Kuoni, Helvetic Tours, Apollo en Exim Tours en meer dan 2.400 reisbureaus (bijv. DER Reisebüro, DERPART en samenwerkingspartners), de hotelmerken lti, Club Calimera, Cooee, PrimaSol en Playitas Resort en de direct-touroperator clevertours.com.

OVER DE LEKKERLAND/CONWAY GROUP Lekkerland/Conway is de specialist voor on-the-go consumptie. We bieden innovatieve retailoplossingen, logistieke diensten op maat en een relevant, breed assortiment in zeven Europese landen. 
Wij doen er alles aan om onze klanten succesvoller te laten zijn. Daarom gaat onze volledige aandacht naar de behoeften van onze klanten en van hun eindconsument. Onze visie is om “Your most convenient partner” voor onze klanten te zijn, de beste partner die ze zich kunnen wensen.
Lekkerland/Conway levert aan ruim 91.000 verkooppunten in zeven Europese landen, waaronder in België onder de naam Conway. Ons uitgebreide assortiment in food en non-foodartikelen omvat de nieuwste merken en private labelproducten. Onze klanten zijn winkelformules die consumenten het gemak van consumptie onderweg bieden. Dit zijn onder meer benzinestations, kiosken, bakkerijen, voedingsretailers, fastfoodketens en tabak- en gemakzaken.
Lekkerland/Conway telt ongeveer 4.900 medewerkers in heel Europa. De omzet van de groep bedroeg 12,4 miljard euro in het boekjaar 2018. 

www.lekkerland.com / www.conway.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*