Restyling voor 15-jarige vicaris

2020 is voor Brouwerij Dilewyns een bijzonder jaar. Het is namelijk 15 jaar geleden dat oprichter Vincent Dilewyns zijn eerste Vicarisbier op de markt bracht in Grembergen. Vijf jaar later, in 2010, besloot het gezin om samen een brouwerij op te richten in Dendermonde. Ondertussen heeft de brouwerij al heel wat stappen vooruit gezet in de commercialisatie van haar bieren. Één ding dat echter nog steeds hetzelfde is gebleven zijn de etiketten en het glas.Tijd om daar nu verandering in te brengen! Na vijftien jaar heeft Vicaris nood aan een opfrissing, een nieuwe look!

Uiteraard met dezelfde topkwaliteit, met respect voor al het goede dat Vicaris uniek maakt. Zo blijft Vicaris een ongefilterd en niet gepasteuriseerd bier dat 3 maanden nodig heeft om zijn heerlijke smaak te bekomen. Brouwerij Dilewyns ging op zoek naar een vernieuwing die toch niet té ver weg gaat van de huidige stijl, waardoor bestaande klanten hun Vicaris nog steeds zullen terugvinden.Bij de nieuwe etiketten was het doel de belangrijkste elementen meer in de verf te zetten.Het Dendermonds paard met de vier Dilewyns-dochters krijgt hierbij de centrale rol. Verder wordt de naam van het bier uitgelicht door te werken met een gekleurde balk, typerend per type bier. Door de kleuren van de huidige etiketten terug te brengen wordt de herkenbaarheid vergroot. Ook de Grembergse vlasbloem wist nog steeds haar plaats te veroveren in deze nieuwe stijl, aangezien zowel Grembergen als vlas de brouwerij nauw aan het hart liggen. Het feestbier met vlas is hiervan het levende bewijs. Ten slotte zorgt de beschrijving op de voorzijde ervoor dat mensen die Vicaris nog niet kennen in één oogopslag begrijpen over welk type bier het gaat.

Glas

Naast het etiket krijgt ook het Vicarisglas een opfrissing. De huidige klassieke kelk wordt vervangen door een elegante en hedendaagse variant die de bieren meer tot hun recht zal laten komen.Deze nieuwe huisstijl zal worden gelanceerd voor het grote publiek tijdens het feestweekend ter ere van het jubileum, van hedenavond 11 september tot en met zondag 13 september aan de brouwerij.Op vrijdagavond zal er live muziek zijn in het Vicariscafé. Op zaterdag en zondag zullen er doorlopend gratis brouwerijbezoeken zijn en kunnen bezoekers genieten van lekker eten vergezeld van een Vicaris van ’t vat of een heerlijke cocktail met de Dilewyns spirits. Op zaterdag en zondag zal er telkens om 15u live muziek zijn van Verjazz Combo – The Great American Songbook. En op zaterdagavond zullen The Wizards uit Grembergen nog wat meer leven in de brouwerij brengen.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*