Reststromen benutten bij bierproductie van Cristal Alken en omzetten in crackers

Brouwerij Alken-Maes zal vanaf september in enkele ambassadeurcafés crackers aanbieden bij de bestelling van een pintje Cristal Alken. Deze nieuwe biersnack wordt gemaakt van de reststromen van het brouwproces, specifiek het restproduct genaamd “draf,” dat normaal gesproken wordt gebruikt als veevoeder. De brouwerij zet hiermee in op het upgraden van reststromen tot voeding voor menselijke consumptie als een duurzame initiatief.

Dit nieuws werd aangekondigd in aanloop naar Earth Overshoot Day op 2 augustus, een dag waarop de mensheid alle biologische hulpbronnen van de aarde voor het hele kalenderjaar heeft opgebruikt. Brouwerij Alken-Maes ziet het produceren van voedsel met dezelfde natuurlijke hulpbronnen als een manier om deze datum naar achteren te schuiven. Het initiatief om crackers te maken van draf past bij de duurzame benadering van het merk Cristal Alken en de wens om meer te doen met reststromen.

Crackers met cheddar-chilismaak

Het Nederlandse bedrijf MaGie Creations heeft draf omgezet in een poedervormig ingrediënt genaamd “PowerFlour,” dat wordt gebruikt in de voedingsindustrie voor de productie van brood, banket, vleesvervangers, energierepen en nu ook snacks. De crackers hebben een cheddar-chilismaak die goed past bij het bier Cristal Alken.

Duurzaam

Het initiatief is gericht op het verminderen van CO2-uitstoot, waterverbruik en landgebruik door reststromen om te zetten in voeding voor menselijke consumptie. Het project begint als een pilootproject in ambassadeurcafés van Cristal Alken en zal worden geëvalueerd op basis van consumentenreacties om de mogelijkheid van bredere beschikbaarheid in de toekomst te overwegen. Moederholding Heineken volgt het project nauwlettend op.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*