Restaurant Fiera wint Beer&Food Pairing Award mede opgericht door brouwerij De Hoorn

Beer & Food Pairing Award gaat dit jaar naar Fiera Antwerp. Fiera is het Italiaanse woord voor handelsbeurs maar ook de naam van het restaurant gevestigd in de oude Handelsbeurs van Antwerpen, een indrukwekkend gebouw uit de 16de eeuw dat de grandeur van de Antwerpse gouden eeuw weerspiegelt. Na decennia van leegstand is dit pareltje volledig gerestaureerd. Fiera wordt geroemd voor haar pure keuken, chefs Andy De Cremer en Davide Mazzoni bereiden er met kwalitatieve ingrediënten lichte en gezonde gerechten met invloeden van over de hele wereld en uiteraard worden hun creaties er perfect begeleid met bier.

Bier heeft de laatste jaren een bijzondere plaats in de gastronomie veroverd. Niet alleen wagen steeds meer hedendaagse chefs zich aan het gebruik van bier in hun eigentijdse en creatieve keuken, bier wordt ook steeds vaker bij gerechten – als alternatief voor wijn – geserveerd. Jaarlijks reikt BierPassie.com Magazine de Cornet Beer & Food Pairing Award uit aan een brasserie of restaurant dat Beer & Food Pairing echt ter harte neemt. De award wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Brouwerij De Hoorn die haar zwaar blond bier Cornet hiermee in de spotlight plaatst.

Jury

De jury quoteert op basis van verschillende criteria zoals: bierkaart, motivatie van de pairing, schenktechniek, glaswerk, presentatie en het kader. Peter Buelens, PR & Communication Manager Brouwerij Palm: “Genieten van een lekker bier in combinatie met een h-eerlijk gerecht hoort bij onze gastronomische Belgische biercultuur. Met de ondersteuning van de Cornet Beer & Food Pairing Award van Bierpassie Magazine wil Brouwerij De Hoorn het gebruik van bier in de gastronomie promoten, onze rijke Belgische biercultuur verdient meer dan ooit die aandacht en dat willen we stimuleren.”De Cornet Beer & Food Pairing Award werd in de Handelsbeurs door Ben Vinken en Peter Buelens uitgereikt aan Lorenz Lievens en Andy De Cremer van Fiera.

Auteur: Geert Van Lierde

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*