REALCO: zelfs de resultaten voor 2018 zijn groen!

Een omzet die groeit op alle markten en voor de 3 Business Units, met daarbovenop een winst die meer dan verdubbelt. Realco, de wereldleider in hygiëneoplossingen op enzymenbasis uit Louvain-la-Neuve, groeit en consolideert in Europa en de VS, terwijl het zijn activiteiten ontwikkelt in APAC.

De B2B kent een dubbelcijferige groei, zowel in industrie, instanties als horeca, terwijl ook de B2C aan snelheid wint dankzij het nieuwe gamma eezym, dat steeds meer vaandeldragers en consumenten weet te overtuigen. 

Die wereldwijde reputatie in het voorkomen en beheren van besmettingscrisissen concretiseert zich met de organisatie van de volgende ‘International Biofilm Summit’ tijdens CIBUS TEC, de Europese hoogmis van de agrovoedingsindustrie.


Het volstaat de vloedgolf aan studenteninitiatieven in de straten te analyseren om te beseffen dat de verandering onomkeerbaar ingezet is. Die denkwijze is volledig in lijn met onze missie en waarden”, verklaart George Blackman, CEO van REALCO. “Op alle niveaus, van huisman of -vrouw over industrieel en restaurantuitbater tot hygiënespecialist in het ziekenhuis, onze klanten willen beter doen, niet alleen voor het milieu, maar ook op vlak van efficiëntie, volksgezondheid, kosten en comfort.”

Een unieke oplossing, R&D op het hoogste niveau, een jarenlang beproefde organisatie en het nodige momentum en bewustwording, dat is wat Realco nodig had om zijn omzetcijfer met bijna 14,5% te doen groeien en het plafond van 10,5 miljoen euro te doorbreken. De winst op zijn beurt steeg van 77.000 euro in 2017 naar 183.000 euro in 2018.

Voor 2019 zijn dit de belangrijkste uitdagingen en ontwikkelingen die in de pijplijn zitten:

  • Het verdubbelen van de verkoop voor de eezymproducten, die nauwelijks twee jaar geleden gelanceerd werden en ondertussen beschikbaar zijn bij AVEVE, Brico, Carrefour, Colruyt, Cora, Di, Hubo, Intermarché, Monsieur Bricolage, enz;
  • Het lanceren van een gloednieuw gamma voor professionele keukens dat even efficiënt als natuurlijk is en bovendien Ecocert-gecertifieerd; 
  • Het organiseren van de 3e editie van de International Biofilm Summit (IBS), 23 en 24 oktober 2019 in Parma, met de ambitie meer dan 250 globale experten samen te brengen. De IBS zal in samenwerking met de beurs CIBUS TEC gebeuren, die zijn 80everjaardag viert samen met meer dan 1.000 exposanten en 35.000 bezoekers.

Naar het voorbeeld van ons Amerikaans filiaal, dat bijzonder goed draait en momenteel rekruteert, zullen we onszelf de middelen voor onze ambities geven om meer te exporteren in Europa, met bijzondere focus op Duitsland, maar ook Azië, met name China en Japan, maar ook Zuid-Korea, waar we zullen deelnemen aan de Koninklijke Missie”, besluit George Blackman. “In België en Frankrijk is het de bedoeling te groeien in verschillende B2B-sectoren enerzijds en via de retail voor B2C anderzijds, zonder daarbij onze inspanningen voor het ontwikkelen van de onlineverkoop te verminderen.” 

Over Realco:

Realco, gevestigd in het wetenschapspark van Louvain-la-Neuve, beschikt over meer dan 20 jaar ervaring op vlak van milieubiotechnologie. Dit Belgisch bedrijf verlengt de grenzen van de klassieke chemie door de ontwikkeling, productie en distributie van reinigingsoplossingen en –procedures op basis van enzymen. Zo is Realco uitgegroeid tot de wereldleider op het gebied van hygiëne en enzymatische ontsmetting, en effende het zo het pad naar performantere, goedkopere en milieuvriendelijkere oplossingen. Dankzij de constante investeringen in R&D biedt Realco betrouwbare oplossingen aan voor zowel particulieren als de agrovoedingsindustrie en de collectieve en commerciële restauratie (ziekenhuizen, scholen, fabrieken, enz.). Het bedrijf telt meer dan 50 werknemers en kan een significante stijging van zijn zakencijfer voorleggen. Bovendien kan het rekenen op een afdeling in de Verenigde Staten (Realzyme) om de trans-Atlantische verkoop te dynamiseren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*