Realco start met de wederopbouw van zijn productie-eenheid in Louvain-la-Neuve

Op maandag 10 januari 2022 start Realco met de heropbouw van zijn fabriek, die twee jaar geleden door brand werd verwoest. De nieuwe fabriek zal efficiënt, flexibel en duurzaam zijn en een grotere productiecapaciteit, efficiëntie en kwaliteit bieden. Hierdoor zal Realco zijn klanten een nog betere dienstverlening kunnen bieden en zijn impact op het milieu aanzienlijk verminderen.

Ralco is een Waals biotechnologiebedrijf dat gespecialiseerd is in milieuvriendelijke hygiëneoplossingen. “We zijn nu pas – twee jaar na de brand – effectief van start gegaan omdat we op een duurzame en visionaire manier ons nieuw pand wilden herbouwen,” legt Philippe Demyttenaere, Production Manager bij Realco, uit.

De productiecapaciteit van het nieuwe gebouw zal ongeveer 10 miljoen liter per jaar bedragen, met op lange termijn mogelijkheden voor twee nieuwe productielijnen en ruimte voor veelbelovende innovatieprojecten. Bovendien biedt het netwerk van onderaannemers dat na de brand is opgericht, Realco extra capaciteit en flexibiliteit om de productiekosten te optimaliseren. Ook het beheer van de inkomende en uitgaande verkeersstromen is hervormd. Dit heeft de efficiëntie en veiligheid verbeterd.

Meer in het algemeen is het reconstructieplan bedoeld om Realco te ondersteunen bij zijn ambitieuze doelstellingen op het gebied van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Betere isolatie vermindert het verwarmingsverbruik met een factor drie tot vier. Het dak van het gebouw zal worden uitgerust met fotovoltaïsche panelen die elektriciteit opwekken voor de kantoren en de fabriek. Het schoonmaak- en servicewater zal worden verwarmd via zonnewarmte. Er zijn ook verschillende vijvers gepland om regenwater op te vangen en te behandelen (tot 250 m3) om het niet alleen te gebruiken voor het schoonmaken van de fabriek maar ook als grondstof voor de productie.

Dankbaar

Deze omschakeling zou niet mogelijk zijn geweest zonder de enorme steun van onze trouwe klanten en partners die ons hun vertrouwen blijven schenken,” zegt George Blackman, CEO van Realco. “Ook moet worden gewezen op de enorme inzet van de Realco-medewerkers. Zij toonden de afgelopen twee jaar veel veerkracht en dynamisme om deze crisis te overstijgen. We kijken ernaar uit om hen allemaal te bedanken wanneer de nieuwe fabriek in januari 2023 wordt geopend.”

Over Realco:

Realco is gevestigd in het Wetenschapspark van Louvain-la-Neuve en heeft meer dan 30 jaar ervaring in milieubiotechnologie. Het Belgische bedrijf verlegt de grenzen van de conventionele chemie door reinigingsoplossingen en -processen op basis van enzymen te ontwikkelen, te produceren en op de markt te brengen. Realco is daarmee wereldleider geworden op het gebied van enzymatische hygiëne en desinfectie, en effent het pad voor effectievere, kostenefficiëntere en R&D biedt Realco betrouwbare oplossingen voor particulieren, de voedingsindustrie, de horeca en de commerciële sector (ziekenhuizen, scholen, fabrieken, enz.). De onderneming telt meer dan 50 werknemers en heeft een aanzienlijke omzetstijging gekend. Bovendien heeft de onderneming een divisie in de Verenigde Staten (Realzyme) om de transatlantische verkoop te vergroten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*