Regio Attika in Griekenland neemt het voortouw in de productie van gezonde voeding

De sector van de gezonde voeding is erg dynamisch in Attika. De laatste jaren innoveren steeds meer voedingsbedrijven. Ze doen dit onder invloed van hun R&D en maken daarnaast gebruik van nieuwe productietechnieken. Zo slagen ze erin om hun assortiment te optimaliseren. Nog andere bedrijven leveren pionierswerk en creëren nieuwe topproducten. De normen in de voedselindustrie liggen daardoor steeds hoger.

In Attika is de primaire sector bijzonder actief. Er heerst een hoge arbeidsproductiviteit, maar ook de nabijheid van de hoofdstad van Griekenland, Athene, werkt positief. Athene is het sterkste consumentencentrum van het land. Andere factoren die de groei bevorderen zijn het soort producten dat er wordt gekweekt. In die regio is er een relatief groot landbouwareaal aanwezig. De modernisering van de productiemethodes speelt natuurlijk ook een rol. Extra vierge olijfolie, wijn, pistaches, vijgen, groenten, bloemen, honing, geitenmelk en -vlees en feta BOB zijn maar enkele kwalitatieve producten uit die streek. Die topproducten leveren een concurrentievoordeel voor de regio op. Ze bevorderen bovendien een gezonde voeding. 

Gezonde voedingsproducten

Is deze verschuiving binnen de voedingsbedrijven naar de productie van gezondere voedingsmiddelen slechts een trend om het klantenbestand uit te breiden, of is er iets meer aan de hand? Het antwoord is duidelijk: het voedselbewustzijn in Griekenland is niet zomaar een trend, maar ligt aan de basis van de groei van de levensmiddelenindustrie. De gezondheidssector is booming. Bovendien financiert de regio Attika dergelijke bedrijfsinitiatieven.


Expo FREE FROM in Amsterdam: bedrijven uit Attika

Elf in Attika gevestigde bedrijven nemen deel aan de expo FREE FROM. Die vindt plaats op 23 en 24 november in de Rai in Amsterdam.

Elf in Attika gevestigde bedrijven nemen deel aan de expo FREE FROM die op 23 en 24 november in Amsterdam plaatsvindt.

Glutenvrije producten, suikervrije producten, zuivelproducten of dierlijke producten zijn vandaag gangbare voedingswaren en geen zeldzame keuzes meer.

Een greep uit het aanbod

Helios, een pastabedrijf, en Gaia, een bakkerij uit Attika, kennen de glutenvrije markt goed en bieden hun klanten tal van mogelijkheden. Bedrijven als Telia Olive Oil, Tresors De Grece, Artion Greek Foods zijn producenten van of handelaars in olijfolie van eerste persing van topkwaliteit, terwijl Hellas Quality Products van verse knoflookproducten en Olon Group een

verscheidenheid aan superfoods aanbieden. Producten op basis van johannesbrood van Raks Petrakis, suikervrije bakkerijproducten van Tsanos, biologische koekjes van Dear Greece en biologische repen van Sesamis staan in het teken van verwerkt voedsel zonder conserveringsmiddelen. De regio Attika heeft reeds een sterke aanwezigheid opgebouwd en is bezig snel op te klimmen in de wereldvoedselindustrie.

Meer info over de beurs vind je hier

De beurs Free From Functional Food Expo behandelt een actueel thema in de voedingsindustrie? de beurs presenteert een breed scala aan functionele voedingsproducten. We denken daarbij aan voedingsmiddelen en dranken die rijk zijn aan eiwitten en vitaminen, voedingssupplementen en sportvoeding, alsook voedingsmiddelen zonder additieven, zoals lactosevrij, glutenvrij, suikervrij, eivrij tot veganistisch en koosjer en nog veel meer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*