Qtee-peer gelanceerd

De fruitsector heeft de afgelopen jaren, na de Ruslandcrisis, niet stilgezeten. Na een aantal testjaren is het eindelijk zover: de Qtee-peer is nu beschikbaar voor het grote publiek! “Dit om een alternatief te creëren voor het Conference-ras, dat vooral getroffen werd door deze crisis in Rusland en de monocultuur hiervan te doorbreken.” vertelt Kris wouters, exporteur, raseigenaar van de Qtee® en fruitteler van Woutersfruit.

“Zo’n 30 fruittelers hebben de laatste paar jaar Qtee® bomen geplant. Doordat er dit jaar dus grote hoeveelheden geoogst zijn, is de Qtee-peer vanaf deze week voor het eerst te verkrijgen in verschillende warenhuizen en in de kleinhandel.”

Verder is de Qtee® een aanvulling voor de Forelle, een Zuid-Afrikaans perenras. “Deze Forelle is verkrijgbaar van maart tot augustus. De Qtee® wordt midden augustus geoogst. Zo valt deze er net tussenin.“ zegt Wouters.

De Qtee® is ook de eerste Europees-geteelde, gebloste peer. “Met zijn fris-zoete smaak en rode blos heeft deze peer het potentieel een zeer breed publiek te bereiken. Verder kan deze peer voor ons ook meer markten bereiken dan de Conference. We denken hierbij vooraal aan de landen van het Midden Oosten waar gebloste peren heel populair zijn.”

Wouters is alvast razend enthousiast. Hij geeft nog mee dat deze peer ook ideaal is om te gebruiken in gerechten zoals taart of om te stoven. Er is zelfs al een schuimwijn van de Qtee® op de markt, Seprosa® genaamd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*