Puratos neemt het Deense bedrijf Give Konfekture over

Puratos heeft het Deense bedrijf Give Konfekture overgenomen, een leverancier van fruitvullingen en -geleien voor bakkerijen en zuivelfabrieken. Dit is de derde acquisitie van Puratos sinds het begin van het jaar. Eerder ging het om twee kleine ondernemingen in Italië en Tsjechië.

Puratos is reeds actief in Denemarken via haar dochteronderneming Puratos Denmark A/S in Vejle. ‘Give Konfekture’ en Puratos Denmark zullen verder elk hun activiteiten voeren als twee onafhankelijke zusterondernemingen binnen de Puratos Group, en er zullen derhalve geen veranderingen zijn in de structuur van Puratos, werknemers, klanten, leveranciers en andere zakenpartners.

Give Konfekture

Give Konfekture heeft zich in meer dan 30 jaar ontwikkeld tot een belangrijke speler op het gebied van fruitvullingen en -jam voor de professionele Deense industriële bakkerij- en zuivelmarkt. Puratos, dat meer dan 25 jaar geleden in Denemarken werd opgericht, heeft de laatste jaren een sterke groei gekend met haar Deense activiteiten en is vandaag een belangrijke leverancier van innoverende ingrediënten voor bakkerij en zoetwaren, alsook van Belgische chocolade.

Jacob Jensen, de tweede generatie bij Give Konfekture, zal bij het bedrijf blijven, maar zal het familiebedrijf overdragen aan Puratos, wat ook een familiebedrijf is. Hij zegt daarover: “Puratos is op alle gebieden de perfecte match voor ons bij Give Konfekture en de nieuwe constellatie biedt grote mogelijkheden op zowel op korte als op lange termijn”.

Synergieën bevorderen tussen de bedrijven

“We kijken uit naar een sterke samenwerking tussen de twee zusterbedrijven en om beide activiteiten samen te ontwikkelen, alsook om de productie en R&D dichter bij de klanten te brengen”, vertelt Michael Lundtoft, Regionaal Directeur Noord-Europa bij Puratos. De twee bedrijven zullen dan ook onmiddellijk aan de slag gaan met de nieuwe mogelijkheden en de vele opwindende synergieën tussen de competenties, producten, klanten en markten van de organisaties.

Vorig jaar behaalde Puratos een omzet van ongeveer 2 miljard euro met 9.000 werknemers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*