Puratos Group verwerft 80% belang in Finardi Dario

De Belgische voedingsmultinational Puratos zet haar expansie in Italië voort met een tweede transactie dit jaar, waarbij ze 80% van haar Italiaanse tegenhanger Finardi Dario verwerft. Finardi Dario verdeelde al producten van Puratos en haar chocoladedivisie, Belcolade. De transactie van Finardi Dario, gevestigd in de Noord-Italiaanse provincie Mantua, ligt in de lijn van wat Puratos eerder al deed toen het Rossetto overnam, namelijk meer marktaandeel in Italië verwerven. Finardi Dario is een leverancier aan bakkers, patissiers en chocolatiers en heeft een aanbod dat verwant is aan dat van Puratos.

Daarnaast werkt Finardi Dario samen met verschillende (deels) Belgische bedrijven zoals Vandemoortele, chocolaterie Smet en Barry Callebaut. Het bedrijf werd in 1982 opgericht door Dario Finardi, stelt ongeveer 40 mensen te werk en realiseert een omzet van ongeveer 20 miljoen euro. Met deze overname stijgt de omzet van Puratos Italië naar 120 miljoen euro. Eerder dit jaar verhoogde Puratos haar inkomsten met 18 miljoen euro door een soortgelijke investering in Rossetto, een ander Noord-Italiaans bedrijf.

Gelijkaardig aan de strategie die werd toegepast met Rossetto, wil Puratos de omzet van Finardi Dario bijna verdubbelen tegen 2030. Dit is in lijn met de bredere visie van Puratos om een omzet van 5 miljard euro te bereiken tegen 2030, aangezien Puratos streeft naar groei ten opzichte van de omzet van 2,8 miljard euro in 2022. Momenteel heeft Puratos wereldwijd meer dan 10.000 mensen in dienst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*