Puratos blijft groeien en haalt een omzet van meer dan 2 miljard euro

Puratos, gevestigd in Groot-Bijgaarden, heeft vorig jaar de drempel van 2 miljard euro overschreden. De onderneming behaalde een nettowinst van 46,9 miljoen euro.

Puratos, de internationale groep die een breed gamma producten, ingrediënten en oplossingen voor bakkers, banketbakkers en chocolatiers produceert, had een goed jaar in 2019. Het bedrijf behaalde een omzet van meer dan 2 miljard euro. De nettowinst bedroeg 46,9 miljoen euro, een stijging van 2,9 miljoen euro ten opzichte van het voorgaande jaar.

Aankoop

Het bedrijf nam vorig jaar het Canadese Sandel Foods over, een van de belangrijkste producenten van fruitvullingen voor bakkerijproducten in West-Canada. Puratos ziet deze overname als onderdeel van haar expansiestrategie op de Noord-Amerikaanse markt. In Chicago wordt een nieuw innovatiecentrum geopend. Jo Van Biesbroeck wordt aangesteld als bijkomend hoofd van de groep.

Uitbreiding

Het bedrijf wordt gerund door Eddy en zoon Cedric Van Belle. Naast de expansie in Noord-Amerika opende de groep vorig jaar verschillende vestigingen in Afrika, waaronder Ethiopië, Kenia en Ivoorkust, met als doel een sleutelpositie te verwerven in de productie en distributie van bakkerij- en zoetwarenproducten in Oost- en West-Afrika. In 2018 en 2019 zijn in het Midden-Oosten overeenkomsten ondertekend.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*