Publiek kiest winnaar van 25ste Carton Excellence Award

De European Carton Excellence Award is een erkenning voor het harde werk en de expertise van kartonfabrikanten en -verwerkers in de sector. Het publiek kan de winnaar bepalen uit een lijst van 23 kandidaten. Vorig jaar won Graphic Packaging de publieksprijs met de KeelClip™ inzending.

De kandidaten die dit jaar voor de publieksprijs zijn geselecteerd, vertegenwoordigen het beste van de Europese vouwkartonnagesector. Op de shortlist staan 23 oplossingen voor een breed scala aan toepassingen, waarvan er vele een duurzaam alternatief bieden voor traditionele verpakkingen op basis van fossiele brandstoffen. De plasticvrije tandenborstel van Karl Knauer en Weig Karton is bijvoorbeeld gemaakt van recycleerbare materialen uit duurzame bronnen, terwijl de oplossing van Lucaprint en RDM voor het ophangen van Dainese-handschoenen de plastic ophangverpakking vervangt door karton.

Winnaar vorig jaar: KeelClip™ voor brouwerijen

afbPublieksprijswinnaar 2020: KeelClip™

Graphic Packaging International won vorig jaar de Publieksprijs, dankzij zijn KeelClip™ inzending. De innovatieve oplossing biedt een duurzame manier om blikjes te verpakken: de plastic ringen die de blikjes bijeenhouden, worden vervangen door een recycleerbaar kartonnen equivalent. De technologie bracht een grote vernieuwing teweeg in de industrie, waardoor vele drankenproducenten, waaronder de brouwerijgigant Budweiser Brewing Group UK&I, alle plastic ringen uit hun producten hebben kunnen verwijderen. Alleen al door de verandering van Budweiser zal worden voorkomen dat elk jaar 250 ton plastic afval in het milieu wordt gedumpt.

Het publiek kiest

Tony Hitchin, Managing Director van Pro Carton, zei: “Er wordt altijd reikhalzend uitgekeken naar de bekendmaking van de winnaar van de Public Award, aangezien dit de enige European Carton Excellence Award is die niet door onze deskundige jury wordt bepaald. Ik kijk er altijd naar uit te horen welke verpakking het publiek zal kiezen. Karton heeft vele verbazingwekkende kwaliteiten, en de verschillende inzendingen voor de wedstrijd doen uitzonderlijke inspanningen om die te benadrukken. Elk jaar ontvangen wij verbluffende verpakkingen die de mogelijkheden van bedrukking op karton demonstreren. Andere inzendingen richten zich op creatief structureel ontwerp of de ecologische weg. Het is erg moeilijk om een winnaar te kiezen. Daarom laten we de consumenten dit jaar voor het eerst hun drie favoriete ontwerpen kiezen!”

Enkele voorbeelden uit de lijst van 2021

Plastic-vrije tandenborstel Dainese Handschoenen Hanger
GER Model Coffer
Legallais zeilboot

Andere producten winnen prijzen voor hun esthetiek en unieke consumentenervaring, zoals GER Coffer, een prachtige tweedelige zeshoekige verpakking die slim wordt geopend om premium gezichtscrèmes te onthullen, die naar voren worden geschoven voor eenvoudige verwijdering. Innovaties blijven echter niet beperkt tot de verpakking, zoals blijkt uit het model van de zeilboot Legallais. Deze creatie van Posson Packaging en Holmen Iggesund kan worden gebruikt als speelgoed voor jonge kinderen of gewoon als decoratie voor wie van zeilen houdt.

Om op uw favoriete kandidaat te stemmen, bezoekt u gewoon de website van Pro Carton.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*